Scandalul monumentului Colectiv | Direcția suspendată astăzi era desființată de o lună 

Data publicării:
parc

Foto: Parcul Lumea Copiilor (www. dpaza4.ro)

În Hotărârea Consiliului Local se precizează că patrimoniul, arhiva și terenurile și clădirile acestei instituții ar urma să fie preluate de Sectorul 4 al Bucureștiului, pe baza unui protocol de predare-primire.

hot 1
hot 1

 „ Art. 1 Se aprobă desființarea Direcției Administrare Parcuri și Zone Agrement Sector 4, instituție publică descentralizată în subordinea Consiliului Local Sector 4 al municipiului București. 

Art. 2 Patrimoniul Direcției Administrare Parcuri și Zone Agrement Sector 4 va fi preluat de Sectorul 4 al municipiului București, pe bază de protocol de predare-primire, încheiat în termen de maxim 45 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri și cuprinde: creditele bugetare rămase neutilizate la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, patrimoniul aferent, precum și celelalte drepturi și obligații ce decurg din acestea.

Art, 3 Sectorul 4 al municipiului București va prelua arhiva instituției ce urmează a fi desființată.

Art. 4 Până la data încheierii protocoalelor de predare-primire între Direcția Administrare Parcuri și Zone Agrement Sector 4 și Sectorul 4 al Municipiului București activitatea se desfășoară de structurile organizatorice existente. 

Art 5. Sumele aprobate prin bugetul local al Sectorului 4 al municipiului București pe anul 2016 pentru instituția ce se desființează, vor fi redistribuite”, se arată în Hotârârea Consiliului Local.

Documentul mai prevede că în urma desfiinţării Direcţiei, contractele individuale de muncă ale angajaţilor vor înceta în urma desfiinţării locului de muncă ocupat, dar întreg personalul, pe baza opţiunii proprii, va fi reîncadrat în structura organizatorică a S.C. Amenajarea Domeniului Public şi Privat 4 S.A.

Primăria Sectorului 4 anunța, vineri, că în urma informațiilor apărute în presă cu privire la Monumentul Colectiv,primarul Daniel Băluță a decis suspendare conducerii Direcției Administrarea Parcurilor.

În urma știrilor apărute în presă și pe rețelele de socializare, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a decis sistarea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor și suspendarea de îndată a conducerii Direcției Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect. De asemenea, Primarul Daniel Bălută a decis trimiterea Corpului de Control la Direcția Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4 pentru verificări. După primirea raportului realizat de Corpul de Control, se vor dispune măsurile necesare”, se atrată în comunicatul Primăriei.  

Decizia vine la 10 zile după începerea lucrărilor la memorialul Colectiv. Atât faptul că acesta urma să fie amplasat în apropierea locurilor pentru grătar, cât și modul în care a fost atribuit contractul, au fost criticate în presă și pe rețelele de socializare.

Firma care a obţinut contractul ar urma să primească din partea primăriei Sectorului 4 echivalentul a 71.000 de euro, adică exact suma maximă pentru care nu trebuie organizată licitaţie, în cazul unei plăţi din bani publici. Edilul contrazice detaliile contractului şi spune că nu are de gând să amplaseze niciun monument în Parcul Lumea Copiilor, ci doar să planteze acolo 64 de cireşi japonezi, în memoria celor 64 de victime.

De asemenea, și amplasarea monumentului a stârnit deja nemulţumirea activiştilor de mediu şi a locuitorilor din zonă. Memorialul Colectiv ar urma să fie plasat în zona cu grătarele. 

Citiți și: 
 #Colectiv| 64 de cireși japonezi în memoria victimelor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri