Directorul CIA: Remarcăm profesionalismul și integritatea ofițerilor SIE și SRI

Data publicării:
traian basescu directorului CIA John O. Brennan presidency ro

Oficialul CIA a arătat că a fost ultima oară în Bucureşti în urmă cu 13-14 ani, când era abia la început parteneriatul între serviciile din cele două ţări, în prezent aliate în NATO, relatează Mediafax.

„Faţă de ultima mea vizită, când eram la început, am remarcat efortul care a fost depus împreună, profesionalismul, priceperea, determinarea, motivaţia, integritatea şi curajul ofiţerilor de informaţii români. Atât SIE cât şi SRI sunt cu adevărat remarcabile şi noi apreciem acest lucru", a afirmat Brennan, la începutul întrevederii oficiale de la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor puse la dispoziţie de Administraţia Prezidenţială.

La rândul său, preşedintele Băsescu a afirmat că România are ca obiectiv politic principal consolidarea relaţiilor cu SUA.

„Chiar dacă uneori, cum este cazul Kosovo, nu avem aceleaşi puncte de vedere cu SUA, aceasta nu pune sub semnul întrebării determinarea noastră să consolidăm relaţiile cu Statele Unite", a subliniat Băsescu.

El şi-a mai exprimat aprecierea şi pentru creşterea şi stimularea investiţiilor din SUA în România după încheierea în 2001 a Declaraţiei privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI.

Citiți și: T. Băsescu a discutat cu șeful CIA despre interceptarea corespondenței electronice a românilor

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi şi directorul SRI, George Maior, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, precum şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher.

Şi premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu directorul CIA, cei doi discutând despre cooperarea dintre cele două state, în cadrul parteneriatului strategic dintre România şi SUA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri