Dispută între Primăria Capitalei și ASPA pe tema eutanasierii maidanezilor

Data publicării:
CaineMaidanez 1

Astăzi, Sorin Oprescu a declarat că programul de capturare a fost oprit şi că şeful ASPA nu face altceva decât să "îşi umfle muşchii".

„Domnul Băncescu a oprit exact în secunda urmatoare, că știe bine ceea ce înseamnă să te supui legii, a spus Sorin Oprescu.

„Activitatea ASPA nu este afectată, implicit programul de gestionare funcționează în continuare”, spune Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA.

Instanţa a dat dreptate unei organizaţii care a atacat normele de aplicare a legii. Judecătorii au dispus oprirea eutanasierii şi a capturării maidanezilor. Luni, Răzvan Băncescu susţinea că are în continuare cadru legal pentru a strănge câinii de pe stradă.

După această decizie, Curtea are un termen pentru a redacta motivarea și a comunica, termen în care lucrurile merg ca și până acum”, spune Răzvan Băncescu. 

Cei doi sunt de acord doar atunci când vine vorba despre cei care au reclamat normele în instanţă. Sorin Oprescu îi acuză de interese ascunse.

"Nu e bine nici că-i strângem și-i îngrijim, îi sterilizăm, nu este bine ca aplicam legea, nu, nu e bine pentru că unii, am convingerea mea, că trăiesc din această stare conflictuală care s-a nascut de-a lungul timpului", a mai spus Sorin Oprescu.

Cei doi au cerut Guvernului să conteste decizia de suspendare a normelor de aplicare a legii câinilor fără stăpân, pentru ca programul de capturare şi sterilizare să nu fie blocat complet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri