Dintre păgubiţii falimentarei Astra, doar unul din cinci a făcut cerere la Fondul de garantare pentru a-şi primi despăgubirea cuvenită. Mai bine de 57.000 de dosare au fost preluate de Fond, cu daune totale de circa 150 de milioane de euro, dar instituţia a primit doar 11.000 de cereri de plată estimate la 20 de milioane de euro.

Embed:

 

Despăgubirea maximă oferită de Fondul de Garantare e de 100.000 de euro iar instituţia îşi face deja planul pentru a acoperi gaura provocată de falimentul Astra. Vrea să obţină 150 de milioane de euro din lichidarea Astra şi a trimis deja o cerere la Tribunalul Bucureşti pentru a i se admite această creanţă.

Nu e singura însă. Potrivit surselor profit.ro, deşi Astra avea 3.600 de potenţiali creditori, au fost făcute până acum mai puţin de 100 de cereri pentru recuperarea banilor. Activitatea companiei de asigurări a fost suspendată de Autoritatea de Supraveghere Financiară în luna august a anului trecut, fiindcă avea un coeficient de lichiditate de o sută de ori mai mic decât cel legal.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!