Dobândă pentru relaţia cu Dumnezeu. Un preot îi taxează cu 50 la sută pe credincioşii care întârzie plata taxei de cult

Data publicării:
biserica plesoiu

Ideea listelor cu noile condiţii în care sătenii pot beneficia de relaţia cu Dumnezeu a fost a preotului. Tot el a stabilit şi dobânda usturătoare pentru cei care nu plătesc la termen taxa de cult, în valoare de 100 de lei.

„Astfel, cei care nu se vor achita de datorie până la Rusalii, o vor putea face şi pe parcursului anului, numai că vor fi obligaţi să adauge la suma iniţială încă 50 de lei”, se arată în procesul verbal al Adunării Parohiale Pleşoiu.

Oamenii spun că tarifele practicate de biserica lor sunt printre cele mai mari din zonă.

Părintele din localitate a stabilit noi tarife şi pentru înmormântări.

„Astfel, pe lângă taxa de înmormântare care este de 200 de lei, enoriaşii trebuie să cumpere de la parohie un kilogram de lumânări, tămâie şi cruce. Dacă adormitul va fi aşezat în groapă zidită, rudele vor fi obligate să mai achite 500 de lei. Iar pentru fanfară şi maşină mortuară, familia va plăti încă 300 de lei. Şi toate acestea cu o condiţie - taxa de cult să fie plătită la zi”, se mai menționează în procesul verbal al Adunării Parohiale Pleşoiu.

Slujitorul Domnului care a stabilit preţurile a refuzat să comenteze situaţia.

Nemulţumirile localnicilor au ajuns şi la urechile primarului din Pleşoiu care a avut o discuţie cu preotul, însă fără niciun rezultat.

Episcopul Slatinei a refuzat să comenteze situaţia de la Pleşoiu, dar a declarat că va cerceta deciziile din parohie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri