În Peştera, una dintre cele mai bogate comune din ţară, autorităţile locale le dau o lecţie celor de la centru. Un drum de aproape doi kilometri a fost asfaltat în doar trei zile, cu ajutorul a 15 muncitori care au lucrat zi şi noapte, pentru a termina totul la timp. Mândru de reuşita sa, primarul a şi filmat asfaltarea.

Embed:

Asfaltarea record din comuna Peştera a început chiar în a treia zi de Crăciun. Primarul i-a grăbit pe muncitori să termine lucrarea cât timp afară era încă vreme frumoasă.

Până în urmă cu o săptămână, porţiunea de drum, cu o lungime de un km şi jumătate, era coşmarul şoferilor: circulau doar cu viteza întâi din cauza gropilor din asfalt.

„Fusesem mai înainte şi erau gropi şi când m-am întors încoace, după vreo trei zile, am lăsat-o încet dar am zis: e aeroport...ce facem? Decolăm de aici?”, spune un şofer.

Mitică Halep, director comercial al firmei de construcţii: „Pot să spun că a fost o desfăşurare de forţe. S-a lucrat chiar şi noaptea. Totul a durat doar trei zile. Au fost vreo 15 oameni, s-a lucrat cu 6 utilaje”.

Primarul spune că a făcut economii de aproape 100.000 de euro pentru a putea reface totul de la zero. În comparaţie, un tronson de aceeaşi lungime a unui drum din Bistriţa Năsăud, ce leagă Negrileşti de Breaza, a costat de două ori mai mult: peste 180.000 de euro, iar lucrările au durat un an.

Dezvoltarea fără precedent a comunei dobrogene s-a bazat pe milioane de euro încasate în bugetul local de la dezvoltatorii câmpurilor eoliene din zonă.

În plus, primarul din Peştera şi cei mai mulţi consilieri locali n-au culoare politică.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!