Drum național cu gropi imediat după asfaltare

Data publicării:
gropi

Minunea de pe DN76 Oradea-Deva nu a durat mai mult de o lună. În asfalt au apărut din nou gropi, spre disperarea şoferilor care trebuie să facă acum slalom printre cratere. Se întâmplă după ce, acum doar o lună, prefectul judeţului Bihor şi directorul Regionalei Cluj a Companiei Naţionale de Drumuri au prezentat jurnaliştilor porţiunea dintre Oradea şi Pocola, unde tocmai se încheiase prima fază a reabilitării.

Sunt zeci de gropi, cele mai multe dintre ele sunt în apropierea localităţii Ceica. Unele dintre ele au diametre apreciabile de 60-70 de centimetri.

„Dacă o să mai vină și zăpadă vor fi și mai mari și o să ajungem la ce am fost înainte”. „Se vor face mai mari şi e pericol de accidente. Se va reveni la forma iniţială”, spun șoferii.

Dacă stratul de uzură va fi turnat să zicem într-un an sau mai mult, să dureze, acesta se va degrada mai rău și reparațiile care vor fi necesare vor fi tot mai mari”, spune Mircea Carțiș, primarul comunei Sâmbăta.

Nu de aceeaşi părere este şeful regionalei Cluj a Companiei de Drumuri.

Sunt şapte ciupituri, le-am numărat. Este în garanţie, sunt şapte ciupituri, n-au suprafaţa mai mare decât palma. Sunt inventariate. Sunt mai multe, între Oradea şi Răbăgani sunt mai multe, undeva la 30-40... Sunt ciupituri, este chestia din uzură, pentru că nu-i stratul de uzură definitiv”, spune Eugen Cecan, directorul Regionalei Cluj a CNADNR.

Reprezentantul Companiei de Drumuri susţine că toate gropile vor fi acoperite cât mai repede. În plus, urmează şi cea de-a doua fază a reabilitării, care constă în turnarea unui alt stat de astfalt - cel de uzură. Nu se ştie însă când se va întâmpla asta.

DN76 Oradea-Deva, o şosea de 217 kilometri, este principala cale de acces spre zonele turistice din Munţii Apuseni, Stâna de Vale sau Arieşeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri