Drum până la Sarmizegetusa

Data publicării:
349calinjorza

 

Încă de acum câțiva ani, la Sarmizegetusa s-a construit o parcare modernă. Mai era nevoie însă și de un drum care să ajungă până la fosta capitală a Daciei, căci accesul se putea face cu greu în cazul celor care nu aveau maşini de teren. După mai multe amânări, cei 19 kilometri de drum au fost inaugurați. Lucrările au costat patru milioane de euro.

Drumul va însemna foarte mult. Este un nou început, putem spune că este o altă epocă istorică în viaţa Sarmizegetusei”, spune Vladimir Brilinsky, administratorul sitului.

În 2015, când drumul semăna mai mult cu un traseu de off-road, la Sarmizegetusa tot au ajuns 50.000 de turiști. Acum, doar în baza noului drum, autoritățile spun că numărul turiştilor s-ar putea dubla în cursul acestui an. Înainte, drumul de la Costești până la situl aflat în patrimoniul UNESCO dura chiar și două ore. Acum, traseul se poate parcurge în 20 de minute.

În cadrul proiectului au fost refăcute șapte poduri şi au fost construite 12 parcări cu 160 de locuri.

Biletul de intrare la Sarmizegetusa costă 5 lei și drumul proaspăt inaugurat ar putea ajuta și la dezvoltarea turistică a zonei. Chiar și în lipsa acestuia, în localitațile din jurul Sarmisegetusei au apărut în ultimii ani zeci de pensiuni. În medie, o noapte de cazare în apropierea fostei capitale a Daciei costă o sută de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri