Drumuri închise pentru deszăpezire. Unde se circulă greu din cauza ninsorilor abundente

Data publicării:
zapada viscol iarna ambulanta mediafax

FOTO: MediafaxFoto

Potrivit sursei citate, marţi dimineaţă, pe DN1, în Pasul Predeal, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, în condiţii de iarnă, iar traficul rutier în zonă a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, din cauza unui autotren derapat. Utilajele de deszăpezire au reuşit să tracteze ansamblul de vehicule, iar la ora transmiterii acestei ştiri circulaţia a fost reluată. În zonă ninge viscolit, iar pe carosabil există un strat de zăpadă de cel mult un centimetru, în amestec cu material antiderapant.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat îngreunat şi pe DN11, în Pasul Oituz, în judeţele Bacău şi Covasna, după ce, în timpul nopţii, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii, existând riscul ca acest lucru să se întâmple şi în orele următoare, informează Mediafax. 

Potrivit Infotrafic, în judeţul Vrancea, din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitaţiile abundente, traficul rutier pe DN2N Chiojdeni - Jitia este întrerupt în ambele sensuri, între kilometrii 46+800 şi 46+920 de metri.

Poliţiştii rutieri avertizează că există riscul apariţiei unor probleme în trafic şi în județul Caraș-Severin, pe DN57 Orșova - Moldova Nouă, din cauza căderilor masive de stânci și grohotiș pe carosabil, astfel că traficul rutier a fost întrerupt la km 65+600 de metri, în zona localității Cozla, aproape de limita cu judeţul Mehedinți. Potrivit poliţiştilor, ruta ocolitoare este DN57 Orșova - DN6 Iablanița - DN57B Oravița - DN57 Moldova Nouă.

Infotrafic mai anunţă că în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, în zona lacului Siriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău, rutele ocolitoare pentru traficul greu fiind DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele, DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei - Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

În judeţul Harghita, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, marţi dimineaţă, de la 6.30, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient, restricţia fiind ridicată după aproape două ore.

Şi în judeţul Gorj, începând cu ora 7.20 a fost închis DN67C Novaci - Rânca, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să cureţe şoseaua, în condiţiile în care în zonă ninge viscolit, drumarii estimând că circulaţia va fi reluată peste aproximativ două ore.

Centrul Infotrafic mai anunţă că în jurul orei 8.15 traficul rutier a fost întrerupt pe DN1A Braşov - Cheia, în zona Brădet, din cauza unui autotren care a derapat, echipele de intervenţie încercând, la ora actuală, să tracteze ansamblul de vehicule cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Marţi dimineaţă, de la ora 8.30, a fost redeschis DN2N Chiojdeni - Jitia, pe tronsonul cuprins între kilometrii 46+800 şi 46+920 de metri, însă numai pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, după ce drumul fusese închis luni seară, din cauza alunecărilor de teren produse în urma precipitaţiilor abundente.

Potrivit aceleiaşi surse, în jurul orei 8.30, în judeţul Covasna a fost închis DN2D Ojdula - Lepşa tot pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru îndepărtarea zăpezii. Pe o lungime de aproape cinci kilometri, în zona rămasă neasfaltată, în apropiere de limita cu judeţul Vrancea, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Luni dimineaţă, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 20 de judeţe din nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, unde începând de luni după-amiază şi până marţi seară vor fi ploi, lapoviţă şi ninsori, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50-60 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, fiind valabilă de luni, ora 15.00, până marţi, la ora 20.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri