Duhovnicul fetei dispărute: Nu pot divulga spovedania. Nu e treaba mea să intru în spaţiul unei familii

Data publicării:
iulia

Discuție reporter Digi24-preot Visarion Alexe:

-Fata v-a trimis dumneavoastră un mail prin care spunea că vrea să plece la o mănăstire?

-Eu le-am furnizat aceste informații și ce v-au spus ei este adevărat. Este o anchetă în derulare și nu pot să mă apuc să fac comentarii. Toate informațiile pe care le-am deținut și toate indiciile care pot clarifica situația le-am furnizat părinților și Poliției.

-Noi am stat de vorbă cu mama fetei, cu doamna Daniela, spunea că nu știe ce s-a întâmplat, că nu are nicio informație, de ce a ascuns faptul că deja știa că fata vrea să plece la o mănăstire?

-Nu știu, eu nu sunt polițist sau anchetator. Pe mine mă interesează să se afle unde e copila, nu am eu treabă cu lucrurile acestea. Eu sunt un preot la care Iulia s-a spovedit, iar eu nu pot să divulg spovedania

-V-au chemat și pe dumneavoastră să dați o declaratie la Poliție?

-V-am spus că am dat informații, asta înseamnă că am dat o declarație.

-Evenimentul s-a întâmplat miercuri, ați avut timp să anunțați familia înainte să se întâmple, să spuneți că Iulia are de gând să facă ceva?

-Nu știu ce să vă răspund. Nu e treaba mea să intru în spațiul unei familii.”

Adolescenta dispărută acum două zile ar fi lăsat un mesaj în care spunea că ar vrea să plece la o mănăstire. Mai mult, ea i-ar fi mărturisit duhovnicului că locul ei este în altă parte şi că se va îndrepta către el. Nici mama, nici bunica fetei nu vor să creadă că adolescenta, care era o elevă eminentă, a fugit de acasă. La Poliţia Capitalei s-a format o celulă de criză pentru găsirea fetei, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea.

Nicio mănăstire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, referitor la dispariţia adolescentei din Bucureşti, care ar fi vrut să se călugărească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri