EXCLUSIV. Mărturie șocantă a firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv

Data publicării:
Antifonare Colectiv 1

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv: Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofratul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu.

Reporter: Şi cu acel material a fost acoperită toată încăperea?

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv: Tot tavanul. Şi ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă. Cam care e diferenţa între cele două? De preţ. Nu ştiu, cam 35%.

Normal se face pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerinţe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea să vină orice firmă de construcţii să pună polistiren, care şi ăla e mai nenorocit.

Reporter: Practic cei de acolo nu au cerut sau nu au vrut să pună un material mai scump?

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv: Da. În spaţii publice noi propunem spre exemplu pluta expandată care se aprinde în 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectivă erau doi proprietari, acum nu ştiu care cum mai sunt.

Reporter: Şi ce au spus?

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv: Că s-a ales preţul.

Reporter: După care ei au pus şi acele şipci de lemn?

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv: Da, tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Şi acolo tot vorba de preţ a fost. Ăla e lemn de brad, cel mai ieftin, şi vopsit cu lavabilă. Am înţeles că acum o lună şi jumătate, două, au dat jos tot tavanul acela de lemn şi au spălat buretele de sus că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan. Şi cu ce se spală? Dar nu se spală! Sper că nu l-au spălat cu solvent sau ceva că...

Declarația martorului care spune că a fost primul care a anunțat Departamentul de Urgență
Incendiu în clubul Colectiv din Capitală. 27 de persoane au murit, 162 au fost rănite. Declaraţii cutremurătoare de la faţa locului. Cod roşu în spitalele din Bucureşti 
VIDEO. Declaraţii cutremurătoare ale martorilor la incendiul din clubul Colectiv: "Cine a fost mai tare trăieşte"
Incendiul din clubul Colectiv | Presa străină: Tragedia "a lăsat România uluită"
Martor la incendiul din clubul Colectiv, pentru Digi24: "Când a ajuns la tavan, focul s-a extins în 3 - 5 secunde, parcă era benzină"
Ce spun reprezentanţii firmei care au organizat show-ul pirotehnic din clubul Colectiv
VIDEO. Mobilizare fără precedent la Centrul de transfuzii din Bucureşti
Klaus Iohannis, la Spitalul Floreasca: Sunt cutremurat şi revoltat. Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale
I. Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie de la Floreasca: "Este ca la război, se operează simultan în mai multe săli"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri