El Pais: „Bălţoiu, ziaristul român care l-a făcut pe Rajoy să vorbească despre Barcenas”

Data publicării:
screenshot el pais baltoiu

Luat prin surprindere de întrebarea reporterului român, liderul cabinetului spaniol a confirmat că va merge în legislativ. Astăzi, el a revenit cu precizări şi a anunţat că se va prezenta în faţa Parlamentului pe 1 august.

Premierul Mariano Rahoi evita de zile în şir să răspundă la această întrebare: dacă va merge sau nu în parlament, ca să răspundă acuzaţiilor de corupţie.

În legătură cu întrebarea pe care mi-aţi adresat-o, mi se pare că sunteţi un bun cunoscător al vieţii politice spaniole. Eu răspund la întrebări în Congres, în Senat, particip de asemenea la dezbateri şi logic atunci când sunt întrebat eu răspund. (...) Am vorbit cu preşedintele Parlamentului şi a spus că va prezenta o cerere de întâlnire pentru a avea o intervenţie în Parlament în ultima parte a acestei luni sau la începutul lunii august, ca obiectiv principal pentru a explica situaţia din ţara noastră”, a spus Mariano Rajoy, premierul Spaniei.

Premierul Mariano Rajoy, luat prin surprindere de un ziarist român, acesta este titlul articolului în care prestigiosul cotidian El Mundo relatează modul în care corespondentul Digi24 l-a interpelat pe premier.

Întrebarea, scrie El Mundo, a fost atât de neaşteptată, încât până şi premierul Victor Ponta a evidenţiat „dinamismul presei române”.

Şi El Pais a subliniat evenimentul: Bălţoiu, ziaristul român care l-a făcut pe Rahoy să vorbească despre Barcenas”.

În Spania, conferinţele de presă ale premierului împreună cu oficiali străini sunt supuse restricţiilor, presei spaniole i se permite să adreseze doar două întrebări.

Scandalul de corupție

Cazul Barcenas a stârnit o adevărată furtună politică în Spania. Pentru prima oară, în centrul acestui scandal, declanşat de fostul trezorier al Partidului Popular, apare şi numele premierul Mariano Rajoy. Până acum toţi liderii acestei formaţiuni au negat că ar fi primit vreodată bani, într-un mod organizat, de la trezorierul partidului.

Cotidianul El Pais a prezentat pe prima sa pagina extrase extrem de clare din care se poate vedea ca Mariano Rajoy apare sub diferite prescurtări sau combinații ale numelui său, ca unul dintre politicienii care încasa în mod curent sume ce depășesc 10.000 de euro. Conform acestor extrase din contabilitate, premierul spaniol ar fi primit anual plăţi extra de 25.200 de euro timp de 11 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri