Eroii de la clubul Colectiv. Au murit pentru ca alții să trăiască

Data publicării:
rugi

Un concert rock eveniment. Una dintre trupele românești în vogă în străinătate și mai puțin cunoscute în România. Un nou album. Au fost motive suficiente pentru ca toţi iubitorii rockului să se adune la clubul Colectiv. Printre ei s-a numărat şi muzicianul Adrian Rugină. Avea 38 de ani. A făcut parte din mai multe formaţii. Una dintre ele: trupa Bucium. Colegii săi au rămas înmărmuriţi când au aflat că a murit.

Alexandra Nicolae , prietena lui Adrian: „L-am cunoscut în iarna anul 2005 când împreună cu o prietenă am decis să facem parte din proiectul Bucium, el era deja toboşarul acestei formaţii şi am fost împreună la prima repetiţie. S-a legat apoi o prietenie extraordinară. Din prima clipă am simţit că suntem pe aceeaşi lungime de undă”.

Martorii au povestit că l-au văzut pe Adrian Rugină în timp ce îi ajuta pe alţi oameni să iasă din Club. Era o singură uşă şi aproape 500 de oameni care fugeau din calea flăcărilor. Unii oameni erau cazuti la pământ, dar Adrian nu s-a gândit doar la el, ci s-a oprit să-i ridice. La un moment dat, fumul gros şi toxic l-a răpus.

Alexandra Nicolae, prietenă a lui Adrian: „El era cu soţia lui la concert. Eu n-am apucat să ajung pentru că eram prea obosită. Nici n-am ştiut că Adi este acolo. Am văzut pe internet, după aceea. Nu-mi venea să cred că tocmai el...Nu puteam să-mi explic cum tocmai el nu a reuşit să iasă de acolo. Apoi, am citit că a intrat să ajute atâţia oameni, şi atunci mi-am dat seama de ce s-a întâmplat, ce s-a întâmplat”.

Prietenii lui Adrian sunt marcați de tragedie. Alexandra Nicolae: „Era o persoană foarte jovială, cred că avea atât de multe idei. Era unul dintre puţinii oameni pe care i-am întâlnit şi care aveau idei cu adevărat practice, idei în toate domeniile, de afaceri, de management, idei care pot fi puse cu adevărat în practică”.

Cazul lui Adrian nu este unic. Fotograful Claudiu Petre a făcut la fel. Cristi Dorombach, prietenul lui Claudiu Petre: „Claudiu a încercat şi a reuşit să salveze alte persoane care erau acolo în club, dar el nu a mai reuşit. Eu nu am fost acolo, dar ştiu că prietenii noştri au văzut cum el a fost resuscitat şi salvat de către salvatori şi urcat într-o ambulanţă şi transportat spre ceva”.

Alin Pandaru, prietenul lui Claudiu: „Claudiu era în interior, l-am văzut abia după ce l-au scos pompierii care au intrat cu măşti de gaze şi l-au scos afară. Ultima oară îl văzusem fix cu două minute înainte să se întâmple tragedia. M-am dus, l-am salutat şi m-am întos la locul meu, care, din fericire, era mai spre ieşire”.

Claudiu era pasionat de meseria lui. Prietenii spun că era bucuros să participe la lansarea noului album al formaţiei Goodbye to Gravity.

Cristi Dorombach: „Chiar îşi dăduse check-in și își arătase bucuria că este acolo şi că poate să le facă poze trupei care tocmai îşi lansa albumul. Era un fel de exclusivitate pentru el. Exclusivitate pe care a plătit-o cu viața”.

Martorii spun că datorită celor doi cel puţin zece tineri au supraviețuit. Nu sunt însă singurii care și-au pierdut viața pentru ca alții să traiască.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri