Desfăşurare de forţe la Cincu: 1.000 de militari au participat la un exerciţiu de amploare

Data publicării:
histria 2015 fb mapn

FOTO: Facebook

Scenariul exerciţiului a pornit de la ideea unui atac aerian şi terestru asupra unei companii a Armatei Române. La respingerea atacului au participat 1.200 de militari dotaţi cu aproximativ 300 de blindate, aruncătoare de proiectile, elicoptere şi avioane.

Exerciţiul militar face parte dintr-o aplicaţie naţională în care, în total, au fost implicaţi 7.000 de militari şi 800 de echipamente de luptă.

Simulările, care s-au desfăşurat în nouă poligoane din ţară, au durat 11 zile.

Exerciţiul a fost unul complex, o situaţie posibilă în care o structură s-a aflat în apărare. Am apreciat la militarii noştri modul în care au identificat obiectivele în teren, modul în care au colaborat cu artileria, aviaţia”, a spus generalul de brigadă Ioan Manci, comandant al Diviziei 4 Infanterie Gemina.

FOTO: Facebook

Sigur că are şi un specific aparte acest exerciţiu, după '90 nu am organizat un exerciţiu la nivel naţional în care să implicăm toate structurile de securitate naţională”, a spus şi Mircea Duşa, ministrul Apărării.

Guvernul a alocat un milion şi jumătate de lei pentru aceste simulări. Scopul acestei aplicaţii a fost testarea noilor sisteme din dotarea Armatei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri