Exercițiu. Cum poate fi salvat în două minute un copil răpit

Data publicării:
rapire

Desfăşurarea de forţe a fost organizată în cadrul exerciţiului "Alertă răpire copil", un mecanism naţional făcut cu scopul de a anunţa populaţia în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil.

Conform scenariului, semnalul de alarmă s-a dat ieri ieri după-amiază. Echipele de intervenție au aflat că un copil în vârstă de 11 ani a fost răpit de un individ periculos, despre care există informații că ar fi înarmat. În doar câteva minute, echipele terestre s-au pus în mișcare.

Ajutor a venit și din partea pompierilor, care au primit misiunea să cerceteze albia râului și să raporteze orice mișcare suspectă. Pentru că răpitorul și victima se puteau afla în orice punct pe o rază de 100 de hectare, oamenii legii au primit ajutor şi de la forţele din aer. S-au mobilizat sportivi cu paramotoare,  aparate de zbor ultraușoare. Salvatorii pe calea aerului au avut nevoie de doar câteva minute să repereze răpitorul, în timp ce echipele terestre au găsit urme.

Finalul misiunii a fost marcat de apariţia forțelor speciale.

Conform protocolului, victima a fost dusă într-un loc sigur şi, înainte să își reîntâlnească părinții, a avut parte de asistență medicală și psihologică.

Simularea a fost considerată un succes.

„Aceasta activitate a avut ca scop măsurarea timpului de reacție a cetățenilor, voluntarilor, personalului public și privat. În două minute a fost identificat autoturismul, în trei minute victima, iar în cinci minute agresorul”, a explicat Ionuț Bocancea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Timiș.

Judeţul Timiş este singurul în care intervenția în cazul unei alerte de răpire se poate face şi pe calea aerului, cu ajutorul proprietarilor de paramotoare. Aparatele pot fi ridicate de la sol în 30 de minute de la solicitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri