Primele imagini cu explozia din Reșița, în care o persoană a murit și alte trei au fost rănite

Data publicării:
imagini explozie resita

Actualizare 11:55: Explozia a fost suprinsă și de camerele de supraveghere ale unui bar de lângă bloc. Din imagini se vede cum vitrinele barului sunt pru și simplu spulberate.

În urmă cu puţin timp, autoritatile au luat decizia de a evacua toţi locatarii deoarece structura clădirii a fost afectată şi blocul se poate prăbuşi în orice moment. 

Autoritățile spun că blocul reprezintă un risc imens pentru oameni, tocmai pentru că structura de rezistență a fost afectată, astfel că cei 50 de oameni evacuați vor trebui să-și părăsească locuințele în această seară.

Corespondentul Digi24 transmite că mulți oameni nu au unde să stea în oraș și trebuie să meargă la urde în alte orașe.

Medicii spun că cele trei victime au arsuri pe corp și se află în stare critică. Cele trei persoane rămân internate la Spitalul Județean din Reșița, medicii spun că transportul la un alt spital le-ar agrava situația.

Locatarii vor să intre în bloc pentru a-și lua bunurile, mai ales că în momentul exploziei au ieșit din bloc doar cu ce aveau pe ei, însă autoritățile nu îi lasă spunându-le că structura de rezistență a clădirii a fost afectată.

Actualizare 11.00 Cele trei persoane rănite sunt în stare critică, având arsuri pe mai bine de 50% din corp.

Actualizare 10:30: Pompierii spun că în cel puțin zece apartamente din bloc nu se mai poate locui și urmează să stabilească dacă structura de rezistență a fost efectată.

La această oră au loc de cercetări. Una a pompierilor și una a reprezentanților companiei de gaze. Cel mai probabil cauza este o acumulare de gaze.

Furnizarea de gaze și de energie electrică au fost oprite.

Actualizare 09:04: O femeie a fost găsită moartă, sub dărâmături, pe trotuarul din faţa blocului, potrivit Mediafax.


La fața locului au ajuns patru ambulanțe. 50 de locatari au fost evacuați din clădire. Trei persoane au fost rănite în urma exploziei, care au fost transportate la Spitalul Județean Reșița. Una dintre victime era în stare de inconștiență.

Deocamdată nu se știe dacă în clădire mai sunt persoane blocate. Potrivit primarului din Reșița, Mihai Stepănescu, sunt 8 sau 9 apartamente avariate, dar și câteva mașini. 

La această oră pompierii încă degajează molozul care s-a produs în urma deflagrației. 

Explozia a avut loc într-un bloc cu opt etaje de pe strada Republicii din Reşiţa, într-un apartament de la etajul al doilea. Cauza exploziei ar fi fost o defecțiune la rețeaua de gaze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri