Exproprieri pe nimic. Localnicii vor primi doar un leu pe metrul pătrat de teren expropriat

Data publicării:
exproprieri

Oamenii din Blăgești, localitate aflată la doar trei kilometri de Paşcani, au rămas fără pământuri în anul 2000 când aceastea au fost preluate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Guvernul le-a promis atunci că pentru fiecare metru pătrat de teren vor primi patru lei. După 14 ani de așteptare, oamenii au aflat că vor primi în sfârșit banii. Bucuria a fost de scurtă durată. Suma pe care se aşteptau să o primească s-a micșorat la doar un leu pe metrul pătrat.

Oamenii spun că după ce vor primi banii și se vor convinge că au fost înșelați vor face plângeri la primăria din Pașcani. Edilul le dă dreptate, dar susţine că nu-i poate ajuta în nici un fel.

Părerea mea că nu trebuia în momentul respectiv să se intre şi să se facă această investiţie până nu s-ar fi ridicat problema despăgubirilor. Timp foarte mult întârziat şi mai mult decât atât, şi nişte valori după părerea mea faţă de valoarea estimată în momentul de faţă mult subevaluată”, declară Dumitru Pantazi, primarul municipiului Paşcani.

CNADNR susține însă că întârzierea este justificată.

„Valoarea despăgubirilor nu a putut fi plătită din cauza modificării planurilor parcelare ulterior publicării acestora în Monitorul Oficial. (…) Valoarea despăgubirilor se stabilește prin rapoarte de evaluare ce au la bază expertizele întocmite și actualizate ale Camerei Notarilor Publici”, potrivit unui comunicat al CNADNR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri