FOTOGALERIE. Cum arată singura porțiune de autostradă cu șanse reale de deschidere anul acesta

Data actualizării: Data publicării:
lugoj-deva, lot 2 (3)
Foto: forum.peundemerg.ro

Noi imagini de pe Autostrada Lugoj-Deva, lotul 2. Asociația Pro Infrastructură scrie că este „singura porțiune de autostradă cu șanse reale de deschidere anul acesta”.

lugoj-deva, lot 2 (5)
lugoj-deva, lot 2 (5)

Foto: forum.peundemerg.ro

Cei 17 kilometri dintre localitățile bănățene Traian Vuia și Margina vor veni în completarea celor 142 kilometri de autostradă deschiși deja între Traian Vuia și Nădlac”, a menționat asociația.

Lotul 2 din Autostrada Lugoj-Deva are o lungime de 28,6 kilometri. La începutul anului, stadiul fizic era de 37,23%. Acest contract are o valoare de 562 milioane lei.

În urmă cu două săptămâni, directorul general al Companiei de Drumuri, Cătălin Homor, a declarat la Digi24 că, anul acesta, cu puţin noroc, ar urma să fie deschişi circulaţiei aproape 66 de kilometri de şosea rapidă din tronsonul Lugoj-Deva şi din Sebeş-Turda.

Lugoj - Deva este în execuţie - 15 kilometri, probabilitatea de a fi daţi traficului este spre 100%”, a spus Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Pe Lugoj-Deva avem și celebra peșteră ce împiedică emiterea acordului de mediu pentru emiterea autorizației de construire. În momentul de față subiectul e într-o mișcare destul de accelerată. Este o chestiune de timp până primim autorizația. Noi estimăm că în a doua decadă a lunii septembrie să avem autorizația pe masă. În aceste condiții cei 15 km vor fi finalizați și redați traficului”, a menționat directorul CNADNR.

Până atunci, el a promis că la sfârşitul lunii viitoare se va merge şi pe cei 22 de kilometri dintre Sibiu şi Orăştie, porţiunea închisă pentru reparaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri