FOTOGALERIE. Trupurile celor doi militari uciși în Afganistan au fost repatriate

Data publicării:
Capture
Repatriere militari MApN 12
Repatriere militari MApN 12

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea; MApN 

Ceremonia a debutat cu imnul național și a continuat cu o slujbă religioasă, în prezența familiilor militarilor căzuți, a ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și a ambasadorului SUA la București, Hans Klemm.

„Nu sunt cuvinte în care să încapă durerea noastră de acum, când cei doi eroi ai noștri ajung înapoi în țară, acasă. (...) Ei au căzut luptând, cu arma în mână, salvându-i și pe alții, arătând ceea ce au mai bun Forțele române pentru Operații Speciale și forțele noastre armate. Nici eu și nici conducerea militară a armatei nu avem niciun fel de ezitări în a spune răspicat despre eroii noștri că au căzut la datorie dându-și viața pentru țară și pentru noi. Sunt încredințat că Forțele pentru Operații Speciale, armata noastră, va merge cu și mai multă dârzenie după sacrificiul lor mai departe în misiunile aspre ce le sunt încredințate. Camaradul lor, sergentul Bogdan Dragomir, e mai bine și putem spera că le va duce mai departe năzuințele, aspirațiile și crezul. Noi nu îi vom putea uita nicicând”, a spus Mihnea Motoc, în discursul susținut în cadrul ceremoniei, potrivit Agerpres.

Ministrul Apărării a transmis condoleanțe familiilor, precum și regretul său personal și al întregii armate pentru moartea celor doi militari. De asemenea, ministrul a asigurat rudele acestora de tot sprijinul și susținerea armatei.

„Sublocotenentul post-mortem Dumitrescu și sublocotenentul post-mortem Vizireanu intră în Panteonul eroilor noștri de azi la care ne plecăm și ne vom pleca mereu cu respect, admirație și pioșenie”, a mai spus demnitarul.

Cei doi militari români și-au pierdut viața în urma unui incident care a avut loc sâmbătă dimineață, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani. Un al treilea militar a fost rănit.

Citiți și

Primele arestări în cazul uciderii celor doi militari români din Afganistan 

Zeci de oameni au aprins lumânări în memoria militarilor morți în Afganistan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri