Fântâni arteziene pe o plajă sălbatică din Năvodari

Data publicării:
fantana arteziana

Peisajul de pe plaja sălbatică aflată la marginea staţiunii Năvodari, în apropiere de Mamaia, se va schimba dramatic până vara viitoare. La transformare vor contribui din plin două fântâni arteziene din granit, ce vor fi amplasate la doar 30 de metri de mare.

Proiectul prevedea că acestea vor fi decorate cu motive marine, doar că, în loc de peşti şi sirene, pe fântâni au apărut lei. Autorităţile nu au reuşit să explice modificarea.

Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari: „Nu există neapărat un stil special. El a fost gândit... a fost propus ca şi proiect.”

„Este anormal. Pe o plajă, văd o fântână arteziană”, spune un localnic.

Fântânile din granit fac parte din proiectul de amenajare a promenadei din staţiunea Năvodari, pentru care Uniunea Europeană a alocat cinci milioane de euro.

Zi lumină, inclusiv sâmbete, duminici. Am lucrat chiar şi în sărbătorile legale”, spune Ionuţ Sandu, constructor, despre lucrări.

Asta pentru că, dacă lucrările la promenada care va avea o lungime totală de 4,3 kilometri nu sunt gata până la finalul anului, autorităţile nu vor beneficia integral de finanţarea europeană.

Chiar dacă termenul nu va fi respectat, primăria Năvodari anunţă că va continua proiectul din fonduri proprii.

Tot din bani publici, edilul Nicolae Matei a împânzit străzile cu statui - şase sirene îi întâmpină pe cei care intră în oraş, în timp ce la doar 50 de metri de canalul Poarta Albă - Midia - Năvodari tronează un monument care îl înfăţişează pe Mihai Viteazu.

Primarul pare să aibă însă o adevărată pasiune pentru statuile cu lei, acestea sunt la tot pasul prin Năvodari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri