O femeie din Cluj a fost atacată de urs. Victima culegea ciuperci în pădure. Autorităţile vor să împuşte animalul

Data publicării:
urs-8

O femeie din Cluj a ajuns miercuri la spital, după ce a fost atacată de urs. Victima se afla în pădure, la cules de ciuperci. Autorităţile aşteaptă acum aprobare pentru a ucide animalul sălbatic, care se pare că nu este la primul atac.

 

Incidentul s-a petrecut in timp ce femeia era la cules de ciuperci împreună cu nora sa, în pădurea comunei Măguri-Răcătău. La un moment dat, cele două s-au separat, iar victima s-a întâlnit cu ursul. Animalul a atacat-o rănind-o pe faţă, pe braţ şi piciorul drept. Nora i-a sărit în ajutor, apoi a sunat la ambulanţă.

Victima, în vârstă de 56 de ani, este internată în spital. Potrivit medicilor, starea sa de sănătate este bună, dar va avea nevoie de tratament antirabic.

Primarul comunei spune ca nu este prima oară când ursul respectiv atacă. Până acum, s-au înregistrat şase atacuri la bovine, iar acesta este primul atac asupra unui om. Edilul a anunțat Prefectura şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare despre incident şi a cerut Ministerului Mediului aprobare pentru împuşcarea animalului salbatic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri