Firma 3D România are contract de deratizare în tot Bucureștiul. Locatar din sectorul 5: Șobolanii îţi trec printre picioare

Data publicării:
ferentari

Zeci de mii de şobolani prosperă în gunoaiele nestrânse din sudul Capitalei. Zi şi noapte, Cartierul Ferentari arată ca raiul rozătoarelor.

„Dacă-i vedeţi cum ies seara, pe la 6-7, gata, nu mai staţi aici. Îţi trec printre picioare. Şi sunt mari. Pisici”, spune un locatar.

„Asta e holeră. Asta tre' să vadă şi domnul Vanghelie. Pentru că copiii noştrii din cauza asta mor”, spune un alt locatar.

Locuitorii cartierului tot încearcă să stârpească şobolanii, dar eforturile lor individuale sunt anulate de munţii de gunoaie şi de indiferenţa autorităţilor.

Oamenii spun că șobolanții morți putrezesc printre gunoaie.

„Păi aţi văzut cum trec copiii prin gunoi şi pun mâna-n gunoi, după care pun mâna-n gură şi s-au îmbolnăvit de stomac”, mai spune locatarul.

În urma unei licitaţii organizate de Primăria Generală, compania 3D România a câştigat contractul de deratizare pentru întreaga Capitală. Firma încasează 2,5 milioane de euro anual pentru stârpirea rozătoarelor, dar oamenii din Ferentari spun că la ei în cartier nu se vede niciun rezultat.

„A fost cineva şi a spus că cine n-are ştampilă la bloc nu se dă niciun fel de otravă. Cică fiecare bloc trebuie să aibă un administrator care să aducă ştampila blocului. Aici nu mai există nici administrator, nici ştampilă, nimic”, afirmă el.

Cotactaţi de Digi24, directorii societăţii de deratizare şi reprezentaţii Primăriei Sectorului 5 nu au vrut să comenteze subiectul.

Pentru a treia zi consecutiv, echipa Digi24 este în zona staţiei de metrou Titan, în speranţa că totuşi azi va interveni cineva pentru stârpirea șobolanilor. Sâmbătă, am prezentat imagini cu şobolanii care au invadat o porţiune a Parcului IOR din Capitală, iar autorităţile nu mişcă un deget pentru că șobolanii stau pe un teren privat. Însă, astăzi, muncitorii Primăriei au venit să tundă iarba din toată această zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri