Firmele lui Bercea nu au plătit niciodată impozit

Data publicării:
casa lui bercea mondial-1

De 20 de ani câștigă firmele lui Bercea Mondial – neoficial însă – sute de milioane de lei din comerțul cu fier vechi furat din fostele IAS-uri comuniste, din rețeaua CFR și din dezmembrarea sistemului de irigații. Asta spune, cel puțin, presa, pentru că datele de la Fisc nu ajută. Cele două firme înregistrate în 2008 și 2010 nu au depus vreodată raportări la Fisc și nici nu au plătit, în consecință, niciun leu impozit.

Cu toate acestea, inspectorii și polițiștii au reușit să obțină anul trecut o condamnare a lui Bercea Mondial pentru evaziune fiscală, au reușit, prin urmare, să probeze că acesta nu-și plătește taxele. Cea mai mare condamnare împotriva lui Bercea Mondial pe care a obținut-o justiția a fost pronunțatp însă pentru tentativă de omor: opt ani și nouă luni a primit anul acesta Sandu Anghel pentru că ar fi încercat să-și omoare o rudă. În același dosar au fost condamnați și fiul și soția acestuia.

Multe dosare așteaptă însă verdictul definitiv, șase dintre ele sunt în stadii destul de avansate, însă din noianul de plângeri penale, circa 120 s-au aflat în instrumentarea polițiștilor și procurorilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri