Fost director CIA: SUA fură informaţii pentru a-şi proteja cetăţenii

Data publicării:
Michael Hayden fost sef cia

Generalul spune că sunt trei categorii de răufăcători în spaţiul cibernetic: statele, grupările infracţionale şi anarhiştii. Ţările se pricep foarte bine la a strânge informaţii, dar scopul diferă de la un stat la altul, asigură fostul director CIA.

Noi nu furăm pentru profit, chinezii fac acest lucru. Iar chinezii folosesc aparatul de stat pentru a lansa atacuri asupra companiilor din sectorul privat”, a spus Michael Hayden.

În ceea ce priveşte grupările infracţionale care acţionează în spaţiul cibernetic, generalul a precizat că multe provin din fostul spaţiu soviectic şi sunt formate din oameni care lucrează pentru oricine îi plăteşte. Totuşi, fostul director CIA crede că cei mai periculoşi sunt anarhiştii sau activiştii care fac pagube fără un scop anume.

Mă îngrijorează acel ultim grup, cel al anarhiştilor, al tinerilor de 20 şi ceva de ani, care stau în pijamale şi în papuci de casă, în subsolul casei părinteşti şi care pot fi furioşi pe lume, care pot avea cereri pe care noi să nu le înţelegem şi pe care, cu siguranţă, nu le putem rezolva”, afirmă el.

În această categorie, Michael Hayden l-a inclus pe hackerul român cunoscut sub numele de Guccifer, prins acum două zile la Arad. Printre victimele acestuia se numără fostul preşedinte american, George W. Bush şi directorul SRI, George Maior. Guccifer le-a spart conturile de e-mail, a furat şi, ulterior, a făcut publice informaţii confidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri