G. Voican Voiculescu, despre dosarul Revoluției: E puțin târziu, cei în viaţă pot să nu-şi mai amintească

Data publicării:
Gelu Voican Voiculescu crop

Urmează să mai fiu chemat pentru declaraţii. Deocamdată a fost o discuţie preliminară şi exploratorie. Nu m-au întrebat nimic. Am vorbit eu. […] Am avut doar o discuţie absolut generală”, a spus Gelu Voican Voiculescu la ieşirea de la Parchetul General.

Întrebat fiind dacă vor fi urmărite penal anumite persoane, acesta a răspuns: „Totul este posibil, dar e puţin târziu în raport cu 25 de ani pentru că foarte multe persoane nu mai sunt, iar cei în viaţă pot foarte bine să nu-şi mai amintească”.

Fostul viceprim-ministru în Guvernul provizoriu condus de Petre Român a mai afirmat că procesele din dosarul Revoluţiei au o tentă politică şi se actualizează numai în anumite momente.

Procurorii vor să afle cum s-au derulat evenimentele de la finalul lunii decembrie 1989 în Capitală.

Aceştia au redeschis această anchetă de la finalul anului trecut şi au audiat mai multe persoane în calitate de martor pentru că nu s-a luat decizia începerii urmăririi penale în acest caz.

Dosarul a fost închis și redeschis de mai multe ori în ultimii 24 de ani, fiind plimbat între secția militară și secția civilă a Parchetului ca urmare a schimbărilor legislative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri