Gabriela Firea: Într-un timp rezonabil, transportul în comun va deveni gratuit în Bucureşti, după îndeplinirea câtorva condiţii

Data publicării:
gabriela firea fb psd-1

Foto: Facebook

”În ciuda declaraţiilor politice care combat proiectul meu pentru ca transportul public să devină o alternativă viabilă la călătoria cu autoturismul personal - ca o prima soluţie la traficul sufocant -, voi demonstra că ce propun este corect şi în interesul tuturor bucureştenilor. Am afirmat şi întăresc faptul că voi aplica aceste măsuri într-un timp rezonabil”, mai afirmă Firea într-un comunicat remis vineri News.ro.

Ea spune şi care sunt primele măsuri pe care le are în vedere.

”Paşii sunt următorii: bandă proprie pentru autobuzele RATB, taxi şi salvări/pompieri, completarea flotei regiei cu încă minimum 300 autobuze - cele care acum există dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei în societate comercială a municipalităţii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizării, curăţenie în autobuze, siguranţa călătorilor, aer condiţionat vara, gratuitate, pentru început, înainte şi după vârfurile orare de trafic”, enumeră Firea.

Gabriela Firea susţine, totdată, că angajaţii RATB nu au de ce să se îngrijoreze.

”Eu vreau să creez locuri de muncă, nu să contribui la creşterea şomajului. Toate aceste măsuri înseamnă o bună guvernare locală. Cei care sunt împotrivă fac politică, nu administraţie. Eu vreau rezultate pentru bucureşteni şi, la fel ca în campanie, nu voi polemiza cu nimeni, voi fi doar în dialog cu locuitorii Capitalei”, mai declară primarul ales al Capitalei.

Câştigătoarea alegerilor la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va găsi soluţia cea mai potrivită pentru ca transportul public în Bucureşti să fie gratuit, precizând că personalul RATB care vinde bilete nu va fi disponibilizat.

”Modernizarea transportului public este o prioritate pentru mine, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru biciclişti. Voi găsi căile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public să fie gratuit, într-un timp rezonabil, tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi bucureşteni să îl folosească”, a afirmat Gabriela Firea într-un comunicat de presă, dat publicităţii miercuri.

Sursă: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri