Gabriela Firea vrea ca Primăria Generală să revină în vechiul sediu cel târziu în octombrie

Data publicării:
Primaria 1

Primăria Capitalei va reveni în vechiul sediu cel târziu în luna octombrie, urmând să nu mai plătească chirie pentru imobilul în care funcționează în prezent. Potrivit datelor din presă, până la începutul lui 2014 Primăria plătise o chirie totală cifrată la aproape cinci milioane de euro în condițiile în care valoarea sediului în care își desfășoară activitatea primăria era estimată al 13,5 milioane euro.

Gabriela Firea a inspectat luni vechiului sediu al Primăriei Municipiului Bucureşti din Bd. Regina Elisabeta nr. 47, aflat în consolidare și renovare.
"Am fost la faţa locului pentru a vedea în ce măsură se respectă termenul privind reabilitarea sediului Primăriei Generale din bd. Elisabeta. Acolo a fost deja o întârziere de circa un an de zile din cauza eliberării foarte greoaie a unor avize prevăzute în certificatul de urbanism. Din păcate, în tot acest timp, Primăria Generală a plătit o chirie exorbitantă în imobilul în care funcţionează în prezent. Nu voi accepta sub nicio formă o altă întârziere",a declarat noul primar general, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Până în prezent, clădirea Primăriei din Bd. Regina Elisabeta a fost consolidată anti-seismic integral, conform ultimelor normative în vigoare, iar lucrările de modernizare şi reabilitare a imobilului au fost executate în proporţie de 85%. Ultimul termen contractual pentru finalizarea lucrărilor este de 31 august 2016.

Consolidarea sediului Primăriei a început în 2010, iar lucrările trebuiau finalizate până în august 2013. Bugetul necesat consolidării clădirii a fost majorat de mai multe ori, ajungându-se de la 10 milioane de euro inițial, la circa 30 milioane de euro. 

Clădirea din bd. regina Elisabeta nr. 47 este monument istoric, fiind realizată între 1906-1911 după planurile arhitectului Petre Antonescu. Imobilul are subsol, parter si 4 etaje, suprafața acestuia fiind de aproape 22.000 mp. Calcule făcute de presă au indicat un preț pentru consolidarea unui mp de clădire de peste 1.100 euro, adică cu mult peste cel necesar ridicării clădirii de la zero.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri