Gard anti-urinat

Data publicării:
gard anti-urinat

De câţiva ani, orice ieşire din casă e un coşmar pentru locatarii unui bloc din centrul Botoşaniului. Trecătorii au transformat gangul într-o toaletă publică.

Emil Midoschi, administrator asociație de proprietari: „Vara, vă daţi seama când e cald şi când vine şi se face, când se urinează aici cam ce miros. Când ieșeai din bloc miros îngrozitor, o stare de scârbă așa când ieși.”

După nenumărate sesizări la Primărie, locatarii au înţeles că soluţia e să-şi ia singuri măsuri de protecţie împotriva necivilizaţilor. Aşa că au pus mână de la mână şi au împrejmuit zona cu un gard de sârmă ghimpată.

Emil Midoschi, administrator asociație de proprietari : „Când se vor dezobişnui oamenii aici o să o luăm, am pus și cloramină că am zis că dacă o să urineze pe cloramină o să sară cloramina peste dânsul și o să fugă .”

În ciuda eforturilor locatarilor, problema nu a fost rezolvată în totalitate.

Emil Midoschi, administrator asociație de proprietari: „Cu toate că am pus .... o venit și tot a făcut prin gard , da unul-doi nu chiar așa de mulți zilnic, zilnic , e rușinos, ce să mai .”

Locatarii se gândesc acum să monteze o cameră de supraveghere în gangul - wc public şi să ducă imaginile la poliţie.

„E foarte bine că a închis...păi dacă mergi acolo și faci sub bloc , unde ai mai văzut.”

***

Să fi făcut un wc ecologic în apropiere ca cei care vin în piață să aibă unde să-și desfășoare necesitățile.”

Andreea Negoiţă, reporter Digi24: „Când şi-au împrejmuit blocul, locatarii nu au luat în calcul şi faptul că încalcă legea. Ca să ridice un astfel de gard, aveau nevoie de autorizaţie din partea primăriei.”

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA Botoşani: „O să mergem să dezafectăm zona respectivă dacă e pericol de a se accidenta cetățenii, ați spus de sârmă înghimpată.”

Autorităţile locale spun că abia la primăvară vor monta în apropierea blocului o toaletă ecologică şi promit că le vor cere poliţiştilor locali să patruleze mai des zona. Numai în ultimul an, oamenii legii au dat aproape 100 de amenzi pentru urinat în spaţiul public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri