Transportatorii de marfă au intrat în grevă. Mii de camioane vor fi trase pe dreapta

Data publicării:
TIRURI-Mediafax Foto-Razvan Chirita-6

Actualizare 10.00. Pe șoseaua de centură a Capitalei, sute de TIR-uri au blocat circulația. În afară de traficul extrem de dificil, o altă consecință este că mărfurile vor ajunge cu mult mai greu la destinație.

La ieșirea din Arad, pe DN7 s-au format coloane de kilometri, între 150 și 200 de camioane s-au adunat deja. Au pornit cu vitreză redusă spre vama Nădlac.

Actualizare 9:12 La această oră, pe ruta ocolitoare a Sibiului, traficul este îngreunat din cauza TIR-urilor care au blocat intrarea pe DN7. 

Actualizare 8.05. La Arad, după ce au defilat între două sensuri giratorii, camioanele se regrupează, în mai multe puncte din oraș și de pe centura orașului. Vin tot mai multe camioane din țară, până spre seară liderii protestului speră să strângă în zona vămii Nădlac 500 de vehicule, ceea ce ar însemna opt kilometri de coloană.

Actualizare 7.05. Protestul din vestul țării a început, mașinile s-au adunat la ieșirea din oraș, au început să ocupe centura Aradului. Este vorba despre porțiunea de la ieșirea spre vama Nădlac, pe o zonă de un kilometru și jumătate. Vehiculele rulează cu viteză redusă, probabil au în plan să se învârtă pe respectiva porțiune pentru a îngreuna circulația. TIR-urile au început să se adune la 6.30, acum sunt în mișcare.

________________________

Sute de companii au anunţat că nu vor mai transporta niciun produs, ceea ce înseamnă că rafturile magazinelor ar putea rămâne goale.

Protestul urmează să înceapă în această dimineaţă. Şoferii vor veni cu camioanele pe şoselele de centură ale marilor oraşe, unde fie vor circula cu viteză extrem de redusă, pentru a îngreuna traficul, fie vor trage pe dreapta.  

Zeci de tiruri vor bloca două porţiuni din centura oraşului Arad. Acest lucru va îngreuna traficul spre vama Nădlac. Cum în weekend nu se intră cu tirurile in Ungaria, astăzi se asteapta un flux mare de maşini.

Acciza la combustibil a generat un amplu conflict între Palate. Înfruntarea dintre premierul Victor Ponta şi preşedinte Traian Băsescu a lovit direct în bugetul de stat şi în memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional.

Preşedintele a spus clar că nu va semna memorandumul cu FMI şi nici nu va promulga bugetul dacă parlamentarii acceptă supraaccizarea combustibililor.

Şeful statului i-a acuzat pe guvernaţi că iau bani de la cetăţeni ca să le dea baronilor locali fonduri de campanie electorală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri