Emil Hurezeanu, despre premierul „Nu Știu”: „Domnul Ponta e jovial”

Data publicării:
Emil Hurezeanu poza foarte buna-7

Jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că premierul Victor Ponta riscă foarte mult prin aceste declarații.

„Domnul Ponta e jovial. Jovialitatea are uneori forme simpatice, de foarte multe ori când ține locul partiturii competente și aplicate nu mai e jovialitate, e superficialitate, e cinism și aici lucrurile mi se par destul de limpezi. Mă mir că domnul Ponta, care este un om cu experiență politică, și pentru că e prim-ministru, și pentru că a fost de multe ori ministru interimar, și pentru că a fost șeful TSD-ului și așa mai departe, nu înțelege că dincolo de ping-pong-ul ăsta mai mult sau mai puțin nostim pe care-l are cu presa sau cu adversarii politici riscă foarte mult încurajând o anumită atitudine de frondă pe teme de solidaritate parlamentară, scandaloasă, nedatorată. Insistă și transformă un fel de joc de putere într-un risc major pentru domnia sa, pentru partidul său. Politicienii trebuie să știe ceva: există puterile respective în stat, există egalitate deplină în fața legii și parlamentarii nu se pot bucura sub nicio formă de un statut special, dincolo de declarațiile lor politice. De multe ori, eu personal i-aș pedepsi și pentru declarațiile politice, dar nu în perspectiva punitivă a justiției, ci din perspectiva moralei publice. Este vorba de restabilirea unei conduite normale în interiorul Parlamentului. Nu trebuie să fie altceva decât puterea legislativă. Îndată ce legislatorul se transformă în posibil făptaș trebuie să aibă regimul oricărui suspect. Nu se poate bucura de niciun fel de scut”, a spus jurnalistul.

Emil Hurezeanu a mai spus că astfel de afirmații vor crește supărarea și revolta electoratului, iar puterea Parlamentului riscă să se fisureze, pentru că nu se va mai putea bucura de încredere. „Ceva nu e în regulă cu instituția asta!”, este de părere jurnalistul.

Oameni buni, sunteți parlamentari responsabili, încetați să puneți la cale tactici de prelungire a impresiei că vă interesează o solidaritate de castă!”, este mesajul pe care jurnalistul îl transmite politicienilor.

Cu cât politicianul este mai simpatizat, cu atât el trebuie să-și facă proba până la capăt. Și cum face acest lucru? Printr-un gest de onoare și de demnitate!”, a conchis jurnalistul Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri