Hackerul „Guccifer” a fost prins. Acesta a spart mai multe căsuțe de e-mail, printre care cea a șefului SRI și a lui George Bush

Data publicării:
oameni cu laptop - resized - mfax-1

Un bărbat din Arad este suspectat de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că a accesat, fără drept, conturile de e-mail ale unor persoane publice din România şi a divulgat conţinutul corespondenţei, în scopul denigrării persoanelor în cauză, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Printre aceste persoane se află șeful SRI George Maior, George Bush și Colin Poewl.

Alte victime ale lui „Guccifer” au mai fost actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife (companie de asigurări).

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat, în această dimineaţă, o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Arad, la locuinţa unui suspect de infracţiuni informatice.

În cauză există suspiciunea că, în cursul anului 2013, suspectul Marcel Lazăr Lehel a accesat, în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând, astfel, accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, suspectul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, acesta a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi S.R.I..

În 8 februarie 2012, hackerul "Micul fum" a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.

Marcel Lazăr Lehel ar fi accesat ilegal conturile de e-mail şi pe cele de pe platforma de socializare facebook aparţinând unor angajaţi ai unui trust media şi unor persoane publice, iar ulterior a făcut publice discuţii private şi fotografii ale acestora.

În 19 august 2011, Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 40 de ani, a fost reţinut, pentru comiterea a 25 de infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, 25 de infracţiuni de modificare fără drept şi restricţionarea accesului la date informatice, 25 de infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi 15 infracţiuni de violarea secretului corespondenţei.

Bărbatul este acuzat că, în perioada octombrie 2010 - iulie 2011, a accesat fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail şi conturile aferente platformei de socializare Facebook, aparţinând lui Dragoş Moştenescu, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Iliviu Lesu, Daniela Aciu, Irina Reisler Căpitanu, Violeta Babliuc, Monica Barbu, Lenuţa Aciu, Simona Rădulescu, Denisa Barboni, Bianca Drăguşanu, Cristian Pulhac, Ada Milea, Organizaţia de Tineret APDL, potrivit anchetatorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri