Hari Bucur Marcu, despre spionarea șefei DNA: Au fost mai multe persoane vizate 

Data publicării:
hari bucur marcu

Expertul în securitate a declarat că este surprinzător că au fost prinși acești spioni și a subliniat că dacă nu ar fi fost numele șefei DNA cel mai probabil nu ar fi fost descoperită operațiunea. 

„E suprinzător că i-a prins. Ne așteptăm cu toții ca anumite agenții de spionaj particulare să opereze și pe teritoriul României și să aibă drept țintă diferite persoane publice de la noi cu diferite scopuri. Deocamdată nu se știe cine este beneficiarul operațiunii de spionaj. Cine a comandat și a tras foloase de pe urma acestor informații? Faptul că s-a asociat numele agenției oficiale de spionaj israeliene este doar că oamenii erau pregătiți de această agenție, nu există informații că Mossad ar fi lansat o operațiune de spionaj pe teritoriul României. Eu cred că procurorul șef DNA este doar incidental menționat, în sensul în care special pentru doamna Kovesi să fi fost. Probabil că sunt mult mai multe persoane vizate”, a spus expertul în securitate Hari Bucur Marcu. 

Referitor la Black Cube, Hari Bucur Marcu a arătat că legătura cu Mossad arată doar că spionii au fost pregătiți de această agenției, nu că agenția de spionaj israeliană ar fi demarat o acțiune de spionaj pe teritoriul țării noastre. 

„Este una dintre organizațiile particulare de spionaj. Partea de informație este doar un aspect concret al muncii lor, partea juridică fiind cea mai importantă, unde se pot face contracte cu casa respectivă și se pot obține avantajele necesare. Rămâne de văzut concret care este povestea, adică cui folosea operațiunea de culegere de informații. Ea se ducea printr-un atac cibernetic de tip phishing prin care spionii culegea informații din căsuțele poștale ale persoanelor vizate”, a adăugat Hari Bucur Marcu.

Hari Bucur Marcu a precizat că șefa DNA este foarte bine protejată. 

„Dacă nu ar fi fost ea ținta, ar fi avut scucces în operația lor. E mult mai bine protejată decât oricare alte persoane publice, tomai pentru că se află în fruntea DNA. Sunt convins că s-au implicat toți cei care au abilitate în domeniu”, a spus expertul în securitate.

Expertul în securitate a declarat că beneficiarii acestei acțiuni de spionaj ar putea fi cei care sunt deranjați de activitatea Laurei Codruța Kovesi și de lupta anticorupție din România.  

„E de presupus că asemenea acţiuni de spionaj particular se desfăşoară frecvent în România, ar trebui să plătească cineva asemenea operaţii, ca urmare cel care le comandă ar avea de câştigat material de pe urma lor, altfel nu ar avea de ce să plătească aşa ceva. În cazul procurorului şef al DNA este evident că cei care sunt presupuşii plătitori ai operaţiei sunt cei care sunt deranjaţi de activitatea acestei doamne şi de faptul că se duce, întradevăr, o luptă anticorupţie în România”, a adăugat Hari Bucur Marcu. 

Expertul în securitate a precizat că nu crede că vor fi trași vreodată la răspundere. 

„Ceilalți doi sunt cei care le-au dat acestora misiunea. Sunt patronii firmei. Nu cred că vor veni vreodată în România sau că vor fi supuși vreunui mandat de arestare internațional. Problema este următoare, în România procurorii incadrează juridic orie faptă care li se pare ilegală, iar fapta de care sunt acuzați este constituire de grup organizat infracțional nu de spionaj”, a spus Hari Bucur Marcu.

Laura Ștefan, despre spionarea șefei DNA: Când investigațiile ajung foarte sus, oamenii nu se dau în spate de la nimic

Rise Project a dezvăluit că șefa DNA a fost spionată de foști agenți Mossad. Patru cetățeni israelieni sunt anchetați acum de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentativă de compromitere a Laurei Codruța Kovesi. Doi dintre suspecți au fost arestați deja în România. 

Citiți și: Șefa DNA, spionată de foști agenți Mossad

Cine este Meir Dagan, fost director Mossad și președintele firmei care o spiona pe Laura Codruța Kovesi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri