Hexi Pharma a avut un proiect cu fonduri europene. Ministerul de resort face verificări

Data publicării:
euro bancnota bani 500 GettyImages-689578-1

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dispus Corpului de Control al ministerului efectuarea unui control asupra proiectelor acestei companii, ca urmare a sesizărilor din presă cu privire la finanțarea din bani europeni a Hexi Pharma SRL”, arată un comunicat de presă al instituției.

Hexi Pharma a depus opt proiecte pe fonduri europene – șapte în cadrul Programului Competitivitate (POSCCE) 2007-2014 și unul în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2007- 2014.

Din cele 8 proiecte depuse, 6 au fost respinse, 1 proiect a fost reziliat la cererea beneficiarului, iar unul a fost implementat, potrivit comunicatului.

Cele două proiecte acceptate spre finanțare prin POSCCE au vizat „dezvoltarea capacității de producție a SC HexiPharma CO SRL (cod SMIS 44736)” și „dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat (cod SMIS 46489)”.

Pentru proiectul Dezvoltarea capacității de producție a SC HexiPharma CO SRL, cu o valoare totală de 1.289.600 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă de 624.000 lei (conform actului adițional), contractul de finanțare a fost semnat în data de 01 noiembrie 2013. Proiectul s-a încheiat în mai 2015. Au fost achiziționate o serie de echipamente ca, de exemplu: vase de stocare; mașini de dozat; mașini de etichetat; echipament de dozare semi automat pentru produse lichide și semidense; pompe de alimentare; echipamente de ambalat; diverse tipuri de cantare platformă etc.

Pentru proiectul Dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat, cu o valoare totală inițială de peste 1.2 milioane lei și o perioadă de implementare de 12 luni, contractul a fost semnat în luna octombrie 2013. În luna decembrie 2014, compania Hexi Pharma a solicitat încetarea contractului de finanțare, solicitare aprobată de autorități în ianuarie 2015. Toate sumele rambursate pe acest proiect au fost restituite”, se arată în comunicat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri