INUNDAȚII. Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov: În zonă, din nefericire, sunt și romi care bântuie să fure materiale, fier vechi, porți, garduri

Data publicării:
inundatii bascov

Cu toate acestea, primarul comunei, Gheorghe Stancu, a declarat joi dimineață, la Digi24, că au fost doar trei familii care au dormit la vecini. Oamenii au ezitat să-și părăsească gospodăriile. Explicația: „În zonă, din nefericire, sunt și romi care bântuie să fure materiale, fieri vechi, porțile, gardurile. Am avut echipe de poliţie care au patrulat acolo”, a spus primarul. 

Edilul a precizat că miercuri seară au venit în comună și vicepremierul Daniel Constantin şi primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc. „Au considerat că e comuna cea mai afectată”, a precizat Gheorghe Stancu.

Primarul a explicat că cea mai urgentă problemă este eliberarea arboretelui, pentru că „pârâul Bascov vine cu putere mare”, iar două poduri sunt deja avariate. Au sosit însă materiale speciale pentru repararea lor.

„Azi avem o acțiune în forţă. Avem jandarmi. Am înțeles că vine și o echipă de la Bucureşti, pentru eliberarea arborilor, pentru a da drumul apei”, a explicat Gheorghe Stancu.

El a mai spus că împreună cu localnicii și jandarmii se va încerca devierea unui drum care duce către un cătun, pentru a da drumul circulației. Vineri și sâmbătă s-ar putea opri circulația pe DN7, începând cu Pitești spre Râmnicu Vâlcea, a informat primarul.

El a mai spus că a primit încă de miercuri ajutoare de la București pentru 200 de familii, iar joi mai așteaptă 500 de pachete. „Cu ce avem în zonă, sper să gestionam situația. Am dat drumul și la apa potabilă”, a precizat edilul. Conducta de apă a fost avariata timp de 15 ore.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri