Ion Iliescu, despre Dinu Patriciu: „Era un om civilizat, echilibrat, un om de dialog”

Data publicării:
ion iliescu

Ion Iliescu a spus că l-a cunoscut pe Dinu Patriciu imediat după Revoluția din decembrie 1989.

„Ne aflam pe poziții politice diferite, el reprezenta un partid, eu pe altul. CPUN a fost expresia dorinței de dialog, de creare a unui climat de diversitate de opinie și eu cred că CPUN a fost în toată perioada dinaintea alegerilor din mai cadrul propice pentru a exprima aceasta diversitate de opinie și a fost o activitate benefică pentru a asigura stabilitatea țării”, a afirmat Ion Iliescu, la Digi24.

„Era un om civilizat, echilibrat, un om cu o poziție activă și în același timp era un om de dialog”, a continuat fostul președinte al României.

„Dinu Patriciu era unul dintre liderii apreciați, tineri, ai PNL-ului, alături de domnul Câmpeanu și domnul Quintus”, a mai spus Ion Iliescu.

„A fost unul din oamenii activi și din tinerii care s-au afirmat. Ulterior a intrat în afaceri și de atunci am mai avut contacte slabe. O dată a fost cu noi într-o delegație de stat, o dată în Bulgaria și o dată la Moscova. Apoi ne-am întâlnit întâmplător”, a spus fostul președinte.

DINU PATRICIU A MURIT astăzi într-un spital din Londra, la vârsta de 64 de ani. El a devenit în 1990 membru fondator al Partidului Național Liberal.

Dinu Patriciu a fost un om de dreapta, care a avut un rol important în ultimii 25 de ani în privința liberalismului nu doar politic, ci și economic. Dinu Patriciu a fost unul dintre puținii oameni care au afirmat fără complexe aderența la ideile de dreapta, care a rostit răspicat cuvântul capitalist când multora le era rușine să îl pronunțe. Suntem alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Național Liberal.


 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri