Iarnă, la început de octombrie. Patru drumuri naționale sunt închise

Data publicării:
iarna ninsoare - meteo-1.ro

Reporterul Digi24 Laurențiu Rădulescu, într-o transmisiune în direct de la Predeal

Actualizare ora 13.00 E iarnă autentică în Poiana Braşov, unde ninge abundent încă de dimineaţă. După ce temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius, ploaia măruntă s-a transformat în zăpadă, iar stratul depăşeşte 10 centimetri. Mai multe echipaje intervin pentru deszăpezirea drumurilor. În Masivul Postăvarul, la 1.700 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară peste 15 centimetri. Poliţiştii braşoveni au organizat filtre la ieşirea din oraş şi opresc toţi şoferii care nu au cauciucuri de iarnă.

_____________________________

Și nu doar zăpada creează probleme.

S-a rupt cerul în sud-estul României unde, în unele zone, plouă neîncetat de mai bine 48 de ore, iar vântul de azi-noapte, care a depăşit şi 90 de km pe oră, a măturat tot ce a găsit în cale. Capitala României este oraşul cel mai greu încercat de vremea rea. Două persoane au fost rănite din cauza copacilor rupți de vânt, chiar în centrul Bucureştiului. Vijelia a pus la pâmânt peste 70 de arbori, iar copacii smulşi de vânt au distrus aproape 30 de maşini.

La malul mării, vântul năprasnic a format valuri uriaşe, iar toate porturile au fost închise. O navă de croazieră a fost redirecţionată spre Bulgaria.

Sunt probleme şi pe calea ferată. Din cauza pomilor rupţi care au ajuns pe şine, mai multe trenuri au avut întârzieri.

Iar la munte, putem spune că deja a venit iarna. Este zăpadă în Poiana Braşov, iar schimbarea bruscă de vreme i-a prins nepregătiţi pe şoferii aflaţi în trafic. Un microbuz școlar a rămas blocat în zăpadă în județul Vrancea. Ninge şi în judeţele Harghita şi Covasna, unde se circulă greoi pe majoritatea drumurilor.

Ploaia torenţială şi vîntul puternic au făcut prăpăd in Bucureşti. Peste 70 de copaci doborâţi de vijelie, două persoane rănite de arbori smulși de vânt, peste 20 de maşini distruse, troleibuze blocate şi străzi inundate. Este tabloul capitalei României după o noapte de vreme cumplită.

Ploile abundente care au căzut în ultimele ore au dat peste cap traficul din Capitală. Mai multe troleibuze au fost blocate din cauza unor crengi care au căzut pe carosabil. Echipele de intervenţie lucrează de câteva ore pentru a remedia situaţia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri