Împuşcături în apropierea Cora Militari. O tânără a rămas fără un ochi, alte două persoane fiind rănite. Autorul atacului a fugit de la faţa locului

Data publicării:
ambulanta smurd mediafax-3


ACTUALIZARE 7.00. Tânărul care a tras cu un pistol cu bile şi a rănit trei oameni aseară, în cartierul Militari, este de negăsit. Surorile şi tatăl lui au petrecut întreaga noapte la poliţie, acolo sunt şi acum, dar încă nu au dat declaraţii. Aşa susţine avocatul lor. Potrivit apărătorului, cazul va fi preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, deoarece una dintre femei este avocat. 

„Tot scandalul se pare că a pornit de la o neînţelegere. Domnul care statea la coada le-ar fi întrebat de ce nu stau la coadă. Un conflict spontan, din care cea mică a primit un pumn în față de la domnul de la coadăCea mica Fratele, a venit tatal fetei și de acolo tot conflictul a escaladat”, a spus avocata.

ACTUALIZARE 04.15. La această oră au loc audieri la Secţia de Poliţie 20. Au fost aduse zece persoane, martori care au asistat la incident, dar şi tatăl agresorului şi două dintre surorile acestuia.

ACTUALIZARE 23.20. Tânăra de 23 şi-a pierdut ochiul şi ar fi putut să moară, a declarat pentru Mediafax Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală. Aceasta a precizat că informaţia i-a fost furnizată de şefa Secţiei de Oftalmologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă unde a fost internată.

Monica Pop a spus că globul ocular nu mai este la locul lui şi nu mai poate fi funcţional. În plus, pacienta prezintă fracturi ale craniului în zona respectivă.

"Putea să moară, categoric", a mai spus Monica Pop, care a adăugat că şi reconstrucţia estetică va fi dificilă în acest caz.  

ACTUALIZARE 22.10. Bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost transportat la Spitalul Elias, unde a suferit deja o intervenţie chirurgicală. Medicii i-au extras gloanţele care i-au străpuns clavicula şi abdomenul.  

ACTUALIZARE 20.05. Cel care a comis atacul a fost identificat. La secția de poliție au fost duși martorii și o parte dintre persoanele implicate. Suspectul locuiește în zonă, are între 25 și 30 de ani și deținea cu acte în regulă pistolul cu bile de cauciuc.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, cei doi bărbaţi şi femeia care au fost împușcați se cunoşteau între ei şi îl cunoşteau şi pe agresor, toţi patru locuind în acelaşi bloc.

Femeia şi cei trei bărbaţi implicaţi în incident s-ar fi luat la ceartă în timp ce se aflau la coadă în supermarket şi au continuat să se certe şi după ce au ieşit din magazin. Atunci, unul din bărbaţi a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănindu-i pe ceilalţi doi şi pe femeie.

ACTUALIZARE 20.00. Unul dintre răniți, un bărbat de 59 de ani,  va fi operat, cele două gloanțe au rămas la nivelul abdomenului și claviculei. E în stare relativ stabilă, nu este în comă. Ceilalți doi răniți sunt la Spitalul Universitar, este vorba despre un bărbat și o femeie. Un bărbat de 38 de ani, împușcat în abdomen, nu este în pericol major, dar femeia de 23 de ani e în stare critică, fiind rănită grav la un ochi.

ACTUALIZARE 18.58. La Spitalul Municipal este internată o femeie de 23 de ani, împușcată în ochi, iar starea ei e destul gravă. Medicii au spus că rana este serioasă. Bărbatul împușcat în abdomen nu este rănit grav, iar celălalt bărbat este rănit la cap, dar nu se știe care este starea sa.

ACTUALIZARE 18.55. „Agresorul a folosit un pistol cu bile de cauciuc. Nu e vorba despre o reglare de conturi, ci despre un conflict spontan. Ar fi un conflict banal, de la nişte neînţelegeri în magazin. E vorba şi despre două femei. În conflict au intervenit mai mulţi bărbaţi. Am identificat martorii, facem cercetările”, a spus Simion Cristian, de la Secţia 20 Poliţie. 

ACTUALIZARE 18.45. Se circulă cu mare dificultate în zona Iuliu Maniu. Sunt mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, dar şi echipaje de jandarmi. Se face cercetare la faţa locului, se iau probe şi se iau declaraţii de la faţa locului. Sunt zeci de persoane adunate să vadă ce s-a întâmplat, ceea ce îngreunează munca medicilor şi a poliţiştilor.  

ACTUALIZARE 18.30. Unul dintre bărbaţii răniţi a povestit că a fost împuşcat în momentul în care a intervenit într-un conflict. O femeie fusese ameninţată cu un cuţit şi apoi cu un pistol de către o persoană. 

Femeia agresată a fost şi ea rănită.

Agresorul ar fi folosit un pistol cu bile. Bărbatul este cunoscut în cartierul Militari. Polițiștii au numărul mașinii și încearcă să îl găsească. S-au făcut mai multe filtre.

______________________

Incidentul a fost semnalat la 112.

Atacatorul ar fi un bărbat de aproximativ 30 de ani, potrivit informaţiilor transmise de persoanele care au anunţat incidentul.

Trei persoane au fost împuşcate în abdomen şi în cap. „Au fost rănite trei persoane, este și o femeie printre răniți. Persoanele sunt conștiente, echilibrate din punct de vedere al funcțiilor vitale. O persoană a fost împușcată în zona abdominală, celelalte în zona capului și gâtului. Victimele vor fi transportate la spitalele din apropiere. La fața locului sunt trei ambulanțe”, a declarat la Digi24 Bogdan Oprița, medic coordonator SMURD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri