În aşteptarea românilor, britanicii înăspresc legile privind acordarea ajutoarelor pentru imigranţi

Data publicării:
1802 20legi 20anglia-50073

Speriaţi că vor fi invadaţi de români după 1 ianuarie 2014, britanicii pregătesc legi mai dure în ceea ce priveşte accesul la ajutoare sociale.

Vom verifica cine solicită astfel de beneficii, de exemplu, dacă aceaste persoane sunt sau nu contribuabili. Vom verifica de când sunt contractele de închiriere, pentru a vedea dacă avem de-a face cu o persoană care are un contract de închiriere pe nouă luni sau pe mai puţin”, a declarat ministrul britanic al Muncii, Ian Duncan Smith.

Oficialul britanic a adăugat că ţara sa nu este singura care pregăteşte asemenea măsuri: „Olandezii şi scandinavii sunt de partea noastră. Aşa că e o luptă importantă, cred că noi toţi, ţările nordice, trebuie să devenim mai restrictivi. Avem un număr de ţări de partea noastră şi cred că vom putea să înăsprim regulile pentru cei care vin în ţara noastră doar pentru a beneficia de sistemul nostru de asistenţă socială”.

Se tem de o invazie a românilor

Între timp, presa din Regatul Unit continuă campania împotriva românilor şi a bulgarilor. Cotidianul Daily Mail este de părere că în Marea Britanie ar putea sosi atât de mulţi români, încât limba română ar putea deveni a doua limbă vorbită în Regat.

Pentru a fi mai convingători, jurnaliştii britanici s-au deplasat în Ferentari. Articolul face o descriere sumbră a cartierului bucureştean şi insistă pe ideea că români săraci, în special cei de etnie romă, vor dori să emigreze în Marea Britanie.

Statisticile prezentate de Daily Mail susţin ca 40.000 de români se mută anual în Regatul Unit, şi că numărul lor aproape că se va dubla după ianuarie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri