Biziday | În ce condiţii şi-ar putea dori moldovenii unirea cu România

Data publicării:
mars-tineri-chisinau-facebook-12.7.2015

Președinte, premier, procuror general. Lista protestatarilor conține câteva zeci de nume. Până acum, și-a dat demisia doar guvernatorul Băncii Naționale.

Miile de oameni nu cer unirea cu România. Când grupuri mici de tineri au venit cu steaguri pe care scria "Unire", au fost bruscați și trimiși acasă.

Politologul Dan Dungaciu spune că în Republica Moldova există oameni care vor unirea cu România, dar aceștia nu se află neapărat printre protestatari.

Sunt două probleme cu această mișcare. Una că nu are tineret și a doua că nu are lider. E foarte interesant că zona de manifestări este, de fapt, zona vârstei medii. Nu sunt tinerii, ca în 1995, 2002, Orașul Libertății, 2003, manifestații anticomuniste și chiar 2009, 7 aprilie. Există o dezamăgire mare din partea tinerilor că Moldova s-ar mai putea salva singură. Angajamentul lor ar fi pentru un proiect mai urgent. Ideea de proiect german. Integrarea europeană a Republicii Moldova aşa cum RDG (Republica Democrată Germană, n.r.) s-a integrat în Uniunea Europeană prin unirea cu RFG. (Republica Federală Germană, n.r.) (Corespondentul în cazul acesta, n.r.) Ar fi reunificarea României cu Moldova”, a spus politologul Dan Dungaciu.

O demonstraţie pentru unirea României cu Republica Moldova a devenit tensionată, marți la prânz, chiar înainte de începerea reuniunii interguvernamentale româno-moldovene care are loc la Neptun. Aproape 250 de români şi basarabeni s-au îmbrâncit cu jandarmii în faţa clădirii unde avea loc şedinţa comună a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri