Incendiu la Penitenciarul Craiova. Trei deținuți au fost răniți

Data publicării:
puscarie penitenciar gratii - GettyImages - 7 oct 15

ACTUALIZARE: Penitenciarul Craiova a precizat că în urma incendiului un deținut a fost dus la spital cu intoxicație cu monoxid de carbon, iar la nivelul unității au primit îngrijiri medicale un alt deținut și un angajat. 

Deținutul care și-a incendiat lucrurile locuia singur în cameră. 

„În cursul zilei de 31.05.2016, ora 09.00, un deținut cazat singur în cameră și-a incendiat obiectele personale. Imediat după producerea evenimentului, s-au luat toate măsurile necesare pentru evacuarea deținuților și personalului din pavilionul respectiv, precum și pentru stingerea și limitarea incendiului. De asemenea, prin apelarea numărului unic de urgență 112 a fost solicitat sprijinul ISU. Ca urmare a acestui incident a fost necesară prezentarea la spital a unui deținut, pentru intoxicație cu monoxid de carbon, iar la nivelul unității s-au acordat îngrijiri medicale pentru un alt deținut și pentru un angajat al penitenciarului”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Craiova. 


Incendiul ar fi izbucnit în jurul orei 09.00. Un deținut nemulțumit s-a izolat în celulă și a dat foc mai multor obiecte. Flăcările s-au extins și la celulele învecinate.

Trei persoane au fost rănite în urma acestui incendiu. Un deținut a fost transportat la spital, dar viața sa nu este în pericol.

În curtea penitenciarului se află o autospecială a ISU Dolj, iar pompierii au stins flăcările, din primele informații disponibile.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri