Incendiul din clubul Colectiv | Presa străină: Tragedia "a lăsat România uluită"

Data publicării:
incendiu club colectiv 2- inquam photos

 

FOTO Inquam Photos

ACTUALIZARE 17:00  

Sky News: „Primim acum ştiri de ultimă oră din Bucureşti, România. Sunt imagini de la televiziunea Digi24, care spune că 26 de oameni au murit şi peste 100 sunt răniţi, jurnaliştii monitorizează situaţia de la spital”.

A fost momentul în care primele informaţii despre tragedia din România începeau să ajungă în presa mondială. Între timp, bilanţul victimelor a crescut, iar Digi24 a oferit informaţii de ultimă oră, preluate de jurnalişti de pe tot mapamondul.

Sky News: „A fost o învălmăşeală, oamenii încercau să iasă, este vorba de clubul Colectiv. Ministrul de Interne spune că la faţa locului au fost trimise 60 de ambulanţe şi maşini de pompieri”.

„Incendiul de la un club din Bucureşti lasă România în stare de şoc”, a titrat şi BBC pe pagina sa de Internet. De altfel, tragedia din ţara noastră este informaţia principală în presa din Marea Britanie. Jurnaliştii de la The Telegraph vorbesc şi ei despre acest lucru, iar informaţiile au fost preluate de la Digi24 şi de postul Al-Jazeera.

Sanda Nicola, jurnalist Digi24, pentru Al-Jazeera: „Clubul era plin cu cel puţin 300 de oameni adunaţi pentru acest concert. Raed Arafat, adjunctul ministrului de Interne, a avertizat că bilanţul ar putea creşte, fiindcă unii dintre răniţi au arsuri pe tot corpul”.

Pentru mare parte a presei de pe mapamond, tragedia din România a fost ştirea principală a zilei, fie că vorbim de jurnalişti australieni, americani sau canadieni.

Ziariştii de la Fox News au preluat şi ei informaţiile furnizate de Digi24, în timp ce CNN şi New York Daily News au alocat spaţii ample evenimentului.

Ştirea a apărut şi în presa din Canada, care citează mai mulţi martori ce au povestit clipele groaznice prin care au trecut.

Presa franceză a scris şi ea despre tragedia din Bucureşti. Jurnaliştii de la Le Figaro vorbesc despre busculada creată în urma incendiului, iar cei de la 20 Minutes scriu că sute de oameni care erau în club în momentul producerii tragediei s-au călcat pur şi simplu în picioare în încercarea de a-şi salva viaţa. Informaţia a fost preluată şi de postul de televiziune BFMTV, care aminteşte şi că preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat durerea faţă de cele întâmplate.  


Agenţiile de ştiri Reuters, France Presse şi Associated Press au fost primele care au scris despre tragedia din clubul bucureştean. Iniţial, s-a vorbit despre o explozie produsă în clubul respectiv, care s-a soldat cu zeci de morţi şi răniţi, iar în scurt timp, evenimentul a ajuns în presa din toată lumea.

"Incendiul de la un club din Bucureşti lasă România uluită", titrează BBC, pe pagina sa de Internet. De altfel, tragedia din ţara noastră este informaţia principală care apare în presa din Regat. Jurnaliştii vorbesc pe larg despre tragedia provocată, cel mai probabil, de artificiile lansate în interior - cei de la The Telegraph, SkyNews şi DailyMail scriu că au fost folosite puncte de prim-ajutor improvizate, iar zeci de victime au fost ajutate de medici chiar pe trotuarul din faţa clubului. În plus, britanicii scriu că printre victime ar putea fi şi cetăţeni străini.

La scurt timp după izbucnirea incendiului, informaţia a ajuns şi pe site-ul televiziunii Russia Today. Presa franceză a scris şi ea despre tragedia din Bucureşti. Jurnaliştii de la Le Figaro vorbesc despre busculada creată în urma incendiului, iar cei de la 20 Minutes scriu că sute de oameni care erau în club în momentul producerii tragediei s-au călcat pur şi simplu în picioare în încercarea de a-şi salva viaţa. Informaţia a fost preluată şi de postul de televiziune BFMTV, care aminteşte şi că preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat durerea faţă de cele întâmplate printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Tragedia din România a ajuns şi peste ocean, unde CNN şi New York Daily News au vorbit despre acest eveniment. Ştirea a apărut şi în presa din Canada, care citează mai mulţi martori ce au povestit clipele groaznice prin care au trecut în încercarea de a-şi salva viaţa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri