Începe demolarea patinoarului Flamaropol. Se va construi unul nou

Data publicării:
patinoar

Înainte ca buldozerele să pună la pământ patinoarul bucureştean construit acum 63 de ani, angajaţii Federaţiei Române de Hochei au demontat ce se mai putea recupera din vechea arenă.

„Mantinelă, instalaţie electrică, tabelă electronică. Au fost oferite către alte patinoare din ţară. Scaunele ar fi şi ele disponibile, dar nu a venit nimeni să le ia deocamdată”, a spus Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Hochei.

Demolarea patinoarului începe peste o lună. Contractul a fost câştigat de Astaldi în asociere cu UTI. Acestea trebuie să construiască de la zero un patinoar cu 3.000 de locuri, cu o mie în plus faţă de cel vechi.

„Promisiunea şi proiectul este ca la finalul anului 2016 construcţia să fie finalizată”, spune Mihai Covaliu.

Constructorul are apoi încă un an la dispoziţie să predea la cheie întreg complexul Flamaropol. Acoperişul arenei va deveni spaţiu de promenadă şi va avea gazon, în jur vor fi spaţii comerciale şi un bazin de înot. Totul va costa 23 de milioane de euro.

La nici o sută de metri distanţă ar fi trebuit să înceapă deja şi construcţia noii săli polivalente, cea mai mare din ţară. Deocamdată, în loc de şantier, acolo se usucă iarba.

Peste 20 de luni, în acest loc ar trebui să se desfăşoare Campionatul European de Gimnastică. Primăria Capitalei nu are însă nici până acum un câştigător al licitaţiei, în condiţiile în care firma respectivă va avea la dispoziţie numai 18 luni pentru a termina construcţia.

„Aceeaşi chestiune, se contestă unul pe altul. Este a treia oară la Curtea de Apel. Organizăm (Campionatul European, n.r.), numai că ce o fi pe constructorul ăla care câştigă...”, a spus şi Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Concurente sunt companiile Astaldi şi Strabag. Italienii cer 65 de milioane de euro pentru o sală de 12.000 de locuri. Oferta austriecilor înseamnă 11.000 de locuri cu 55 de milioane de euro. Până acum, instanţa a dat dreptate de două ori celor de la Strabag şi o dată companiei Astaldi.

Dacă sala polivalentă nu va fi gata la timp, Europenele de gimnastică din aprilie 2017 ar putea avea loc la Cluj-Napoca.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri