Incidente în această dimineaţă la protestul crescătorilor de animale, din apropierea Parlamentului. Fermierii au forţat cordonul de jandarmi, ca să intre intre în Palatul Parlamentului. Oamenii se plâng de subvenţiile prea mici, dar şi din cauză că străinii au liber la cumpărarea terenurilor agricole. După două ore, reprezentanţii protestatarilor au fost primiţi de deputaţii din Comisia de agricultură.

Embed:

 

- Trebuie să facem ceva că ne-a ajuns cuțitul la os. Nu ni s-au dat subvențiile, am ajuns să nu mai avem cereale, nu mai avem nutreț la animale, nu mai avem cu ce plăti ciobanii.

- N sunt mici, sunt foarte mici (subvenţiile, n.r.) în comparație cu Europa, de aia noi am ajuns unde suntem.

- Terenurile ajung la străini, cu ce drept? Cu dreptul lor ajunge, că ei dă la străini... hoții, bandiții din Parlament dă terenurile.


 

Embed:

 

Cordonul de jandarmi îi oprește pe fermieri ca aceștia să ajungă la Palatul Parlamentului și ca aceștia să rămână în spațiul pentru care au obținut autorizație de protest.


Embed:

 

Fermierii sunt nemulțumiti de subvenţiile prea mici şi nu sunt plătite la timp. De asemenea, ei se mai plâng că terenurile agricole ajung pe mâinile străinilor.

Protestul fermierilor era programat inițial pe 1 martie, dar au dat un răgaz autorităților, însă totul a rămas la stadiul de discuții.

Ei au obținut autorizație de protest pentru 3.000 de persoane, iar când se vor aduna circa 8.000, urmează să plece spre Piața Victoriei.

Impresionant este și numărul forțelor de ordine, pentru ca fermierii să nu ajungă la Palatul Parlamentului.

În urmă cu trei luni, un protest la ciobanilor a generat în violențe, aceștia ajungând chiar și în interiorul Parlamentului.

În Piața Victoriei, protestul este programat să dureze până la ora 18:00.


 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!