Intermediarii, marii câștigători din afacerile cu statul

Data publicării:
DNA facebook-1

Inculpatul Dorin Cocoș a pretins de la aceleași două persoane denunțătoare suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru Gheorghe Ștefan, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul de la acea vreme Gabriel Sandu, toate acestea pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, precum și asupra altor persoane din Guvern. (Sursa: DNA)

Dorin Cocoş a recunoscut, în instanţă, acuzaţiile, aşa că a primit doi ani de închisoare şi trebuie să dea statului banii încasaţi. Fostul lider politic Gheorghe Ştefan nu a recunoscut, aşa că pedeapsa a fost mai mare, 3 ani în spatele gratiilor.

Fostul ministru de interne Cristian David este şi el judecat pentru că ar fi încasat 500 de mii de euro ca să deschidă uşile administraţiei locale din Buzău pentru un om de afaceri interesat să recupereze un teren.

Fostul prefect Cristinel Bîgiu, la ajutorul căruia ar fi apelat fostul şef de la Interne, este acuzat că a încasat ceva mai mult, respectiv 700 de mii de euro.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul ministru al Transporturilor că a cerut de la o firmă 620 de mii de euro. Banii reprezentau 15% din valoarea unor contracte cu Ministerul Justiţiei. Funcţionarul din minister la care ar fi intervenit Relu Fenechiu a primit, potrivit anchetatorilor, de trei ori mai puţin.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri