Internetul, panoul rușinii pentru șoferi

Data publicării:
ATITUDINE CIVICA SOFERI TRAFIC BLUR PE NUMERE FACEBOOK

Un telespectator Digi24 a surprins momentul în care un şofer grăbit şi imprudent intră în depăşire fără să se asigure. În ultima clipă evită maşina de pe contrasens care circula regulamentar, dar care intră în derapaj.

Telespectatorul care a filmat incidentul a sesizat poliţia, însă oamenii legii susţin că nu pot lua măsuri doar pe baza acestor imagini, mai ales că nu a avut loc un accident rutier.

Reacţia internauţilor însă este mult mai promptă. Iar de la vorbe la fapte de multe ori e doar un pas. Oamenii ajung să îşi facă singuri dreptate, chiar dacă se pot alege cu dosar penal.

Este şi acest caz, când trecătorii i-au lăsat şoferului un mesaj cu vopsea pe maşină. Pe internet cei mai multi oameni au aplaudat gestul

S-a ajuns la un nivel de nesimţire din partea şoferilor care parchează astfel. Este un act de vandalism care se pedepseşte conform legii, indiscutabil, dar la fel, sau chiar mai periculos, mi se pare sa parchezi pe o trecere de pietoni punând în pericol (fără nicio exagerare) viaţa unor oameni”, a scris unul dintre internauți.

Nu este singurul şofer care a păţit-o.

- Am fost blocat cu maşina şi a trebuit să las maşina acolo şi să revin a doua zi să o recuperez. Altă dată mi s-a zgâriat maşina, mi-au dezumflat roţile şi am rămas pe geantă, nu mai zic de ştergătoare că ele se ridică frecvent.

- Părerea mea este că trebuie să se respecte legea. Ştiu că acum câţiva ani era o metodă amuzantă. Se lipea pe parbriz un afiş care era foarte greu de dezlipit.

Poliţiştii îi atenţionează însă pe cei care strică maşinile altor oameni.

Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui lucru aparţinând unei alte persoane este faptă penală şi se sancţionează cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă”, declară Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

Dosarul penal în acest caz se deschide doar dacă şoferul păgubit depune plângere. De prea puţine ori însă cei care au vandalizat o maşină sunt şi prinşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri