Inundaţii în Timiş. Localnic: "Nu poţi să îţi imaginezi - animale moarte, oameni care suferă"

Data publicării:
Sipet3

E tot vai și amar ... dintr-o dată nici juma de oră și a fost plin tot până aici așa și înăuntru și aici așa. Nu poți să îți imaginezi animale moarte, oameni care suferă”.

„A venit o viitura, a venit ceva foarte puternic si foarte rapid si in juma de oră a crescut mai mult de juma de metru”, spun oamenii.

La Timișoara a început să plouă de dimineață şi în doar câteva zeci de minute oraşul era paralizat. Prin multe pasaje nu se mai putea trece.

Șoferii care au ajuns să circule în această zonă au trebuit să ocolească ca să nu rămână cu mașinile blocate aici.

Pentru șoferi a fost un adevarat test de rezistență.

Nu se poate circula aproape deloc, aici deja îți trebuie vâsle, colac, orice altceva, dar nu de circulat. E undeva cât roțile, la juma de metru, un metru”

În alte locuri din oraș, până să vină autoritățile cu pompe, apa a acoperit străzile și trotuarul.

„După ce canalizarea orașului a cedat, această intersecție din Timișoara a fost complet acoperită de ape, iar mai multe mașini au rămas blocate în zona pasajului”.

Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt al ISU Banat: „S-a acţionat cu 90 de pompieri în Timişoara, în oraşul Buziaş, în Dumbrăviţa. De asemenea, au fost chemaţi din timpul liber 60 de pompieri”.

Subsolurile a trei spitale au fost inundate. Cluj, Sălaj şi Maramureş sunt încă sub cod portocaliu de inundaţii până la ora 22.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri