Cine a comandat operațiunea de spionaj împotriva șefei DNA? Ce crede Moise Guran

Data publicării:
moise guran

În primul scenariu pe care îl prezintă, Moise Guran este de părere că „cine face lucruri din astea anticipează reacţia publică. Reacţia publică a fost asocierea antagonică Mossad vs DNA (Kovesi), chiar dacă în mandatul de arestare se spune că e o firmă privată. Personajele sunt aşadar pe de o parte un serviciu secret de legendă şi una dintre cele mai populare figuri publice din România - Kovesi şi DNA-ul său”.

În continuare, Moise Guran scrie:

„Probabil sursa informaţiei e altcineva. Cel mai probabil SRI sau Poliţia. Cel mai probabil SRI.

Dacă acţiunea a fost într-adevăr una privată, venită la comandă privată, iar SRI a dibuit un eventual suport Mossad? N-ai cum să nu faci legătura cu israelienii urmăriţi în afacerea cu retrocedările, cu sumele imense de acolo, cu faptul evident că dincolo de ei sunt politicieni români şi corupţi, dar n-ai cum să nu faci o corelaţie şi cu vizita din această viaţă şi din aceeaşi lună a preşedintelui Iohannis în Israel.

În toate cazurile ajungi la concluzia că cel mai probabil asistăm la avertismente lansate de o parte şi de alta… 

Atâta doar, că dacă vorbim de afacerea ANRP în care statul român a pierdut nişte sute de milioane de euro, eu n-am niciun chef ca DNA-ul să fie potolit. Cu tot respectul pentru doamna Kovesi, pentru familia şi apropiaţii care înţeleg că au fost hărţuiţi… astea sunt riscurile meseriei până la urmă. Sigur că SRI, SPP, Poliţia, habar-n-am cine, trebuie să protejeze demnitarii implicaţi în lupta împotriva corupţiei, este evident că un uriaş cuib de viespi a fost deranjat de deschiderea unor dosare despre care Kovesi spunea că nu s-a uitat nimeni în ele acum cinci-şase ani.

Acum să mergem pe un alt scenariu și să ne gândim că e posibil ca o comandă privată pentru compromiterea lui Kovesi să fi plecat într-adevăr fie de la israelienii ăia bogaţi, care poate au şi conexiuni în Mossad, fie de la nişte foarte români, cu sau fără ştiinţa serviciilor secrete româneşti. Sau poate doar a unuia dintre ele, sau a unor apropiaţi.

Dacă SIE (sau nişte corelaţi) face/fac o astfel de comandă privată, Mossadul află cel mai probabil primul, că te aştepţi să-şi controleze pensionarii, nu? Logic ar fi ca Mossadul să informeze şi SRI, nu? În acest caz ăia de la SRI ce ar face? Păi cel mai probabil ar zice, lăsaţi-i să vină şi ne ocupăm noi aici… Și s-au ocupat. I-au luat ca pe gujbeți (din mandat reiese că arestatul are 25 de ani!) și îi dau la presă ca să dea un semnal și ca să se dea și jmecheri.

Nouă ne lipsesc informaţii de bază ca să înţelegem al treilea scenariu. Personal nu cred asta, dar depinde la ce mai lucrează DNA-ul. Că uite, noi vorbim de spioni dar DNA-ul se ocupă de corupți.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri