Klaus Iohannis: Clientela de orice fel trebuie decuplată de la banul public

Data publicării:
160705 conferinta Klaus Iohannis 01 INQUAM Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Este important să gândim în perspectivă și să facem pe termen scurt ce poate fi sustenabil pe termen lung. Avem nevoie de o guvernare responsabilă, realistă, care să treacă dincolo de termenul scurt și latura cantitativă la termenul lung și latura calitativă. Aceasta înseamnă consecvență pe calea reformelor, transparență și simplificare fiscală, decuplarea clientelei de orice fel de la banul public prin eliminarea corupției și reducerea birocrației”, a spus Klaus Iohannis.

„Salut faptul că, astăzi, Guvernul pune în dezbatere un proiect care poate deveni foarte important pentru dezvoltarea economică a României în următorii ani. România puternică pe care dorim să o construim presupune valorificarea avantajelor competitive de care dispunem. Iar aici nu este vorba doar despre economie, ci despre oportunităţile României ca ţară, în plan regional şi în plan european. În acest sens, solicit Guvernului să întregească strategiile şi politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context”, a spus Klaus Iohannis.

„Suntem într-un moment care conjugă trei etape esențiale pentru evoluția noastră. România de astăzi a depășit tranziția, aderarea și criza economică, fiecare din aceste etape având provocările lor specifice. De aceea, România are nevoie acum de un nou model de dezvoltare economică. În România s-au făcut strategii de toate felurile, dar multe au rămas pe hârtie, în sertare guvernamentale”, a mai spus președintele.

Am agreat deja că e mai oportun ca niciodată să lucrăm la un proiect de țară post-aderare prin care să definim ambițiile de progres ale României în cadrul construcției europene. În plan economic avem nevoie de o viziune sănătoasa, una pe termen lung care să aducă prosperitate durabilă. Să nu uităm lecția crizei - și anume că prosperitatea se poate pierde ușor. De aceea avem nevoie de creștere economică sustenabilă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri