Klaus Iohannis: Sunt tot mai multe amenințări la adresa sănătății publice. Nu mai este timp de pierdut

Data publicării:
iohannis vizita luxemburg

Pentru început, doresc să-i felicit pe organizatorii acestui eveniment - Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății. Inițiativa unui dialog asupra politicilor de sănătate și mediu, care aduce la un loc experți din țară și din străinătate, reprezentanți ai autorităților publice cu atribuții în mai multe domenii, este mai mult decât binevenită.

„Dacă vrem o populație cu o mai bună stare de sănătate, dacă vrem mai multă siguranță în materie de sănătate publică și dacă vrem o societate prosperă, răspunsul este unul singur: sănătatea în toate politicile. Acest lucru presupune o abordare integrată și interdisciplinară, care nu mai privește doar sănătatea individului și a populației, ci și pe cea a ecosistemului. Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului”, a spus Klaus Iohannis.

El a dat exemplul virusului Zika și cel al bolilor provocate de alimente necontrolate: „Ne confruntăm cu tot mai multe amenințări la adresa sănătății publice”, a spus el.

„Sub presiunea a numeroși factori care afectează sănătatea oamenilor și mediului, nu mai este timp de pierdut. Cred că este momentul să acționăm acum, printr-o asemenea abordare integrată, pentru a anticipa provocările viitorului, inclusiv cele legate de evoluția demografică”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri