Klaus Iohannis și Gabriel Oprea, la Ziua Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”

Data publicării:
iohannis-regiment-30-mihai-viteazul2

Președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Gabriel Oprea au participat la manifestările dedicate aniversării a 155 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata Română modernă - Ziua Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Drapelul de luptă al Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a fost decorat cu Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

La ceremonie au fost prezenți, pe lângă președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Gabriel Oprea, și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Tot pentru a marca 155 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata Română Modernă a fost dezvelită o statuie ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul. De asemenea, în cadrul ceremoniei, au fost acordate plachete și diplome veteranilor de război și cadrelor militare care au făcut parte din regiment.

Foto: Wikipedia

Continuator al tradițiilor Batalionului 1 Tiraliori, înființat în anul 1860, Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” este o unitate emblematică a Armatei României care execută ceremonii militare, precum și misiuni de pază și apărare a unor obiective speciale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri